Haberler

Mezitli Belediyesi'nin 6. Soli Güneş Festivali Başlıyor

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği Soli Güneş Festivali 20 Haziran Cumartesi günü başlıyor.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını düzenleyeceği Soli Güneş Festivali 20 Haziran Cumartesi günü başlıyor. Festivalde bu yıl da açılacak stantlarda güneş enerjisinin önemine vurgu yapılırken, Zuhal Olcay ve İrem Derici sevenleriyle buluşacak.

Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek Soli Güneş Festivali'nin tanıtım toplantısı, Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti Sütunlu Cadde'nin güneyinde yapıldı. Toplantıya, CHP Mersin Milletvekilli Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Tarhan, toplantıda yaptığı konuşmada, güneş enerjisinin insan hayatındaki önemine vurgu yaptı. 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde Soli Güneş Festivali'nin 6'ncısını gerçekleştireceklerini belirten Tarhan, "Önümüzdeki süreçte bir yandan Soli Pompeiopolis Antik Liman ve çevresinin turizme açılması yönünde çalışırken, diğer yandan da alternatif enerji kaynaklarından özellikle güneş enerjisinin kullanımına yönelik çalışmalarda bulunacağız" dedi.

Festivalde bu yıl da ilgili kurumlar ve akademisyenlerle birlikte çalışacaklarını dile getiren Başkan Tarhan, "Festivalimiz 20 Haziran 2015 Cumartesi günü gündüz etkinlikleri ile başlayacak. Saat 18.00'de Mezitli Belediyesi Sanat Evi ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerimizin el sanatları yıl sonu sergilerinin resmi açılışı gerçekleştirilecek. Yine festival alanında çeşitli stantlar, güneş enerji firmaları yer alacak. İlk defa geçen sene yer verdiğimiz proje pazarı bu sene de olacak" diye konuştu.

Bu yıl festivalin Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla bazı etkinlikleri gerçekleştiremediklerini de kaydeden Tarhan, "Festivalimizin ilk günü akşam İrem Derici konseri ile vatandaşlarımıza güzel bir akşam yaşatmayı arzuluyoruz. 21 Haziran Pazar akşamı da Zuhal Olcay ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı festivalimizde sizlerle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından bu yıl ilki düzenlenen 'Mezitli'de Yaşam' konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. İki kategoride düzenlenen yarışmada secici kurulun yaptığı değerlendirme sonucu dereye girenler seçildi. Yarışmaya 1. bölümde 12-18 yaş kategorisinde 1 yarışmacı 1 fotoğraf ile 2. bölüme 26 kişi toplam 92 fotoğraf ile katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Nazire Avlar birinci, Turan Sezer ikinci, Zerrin Taşyürek de üçüncü olarak ödüllerini aldı. Yarışma eserleri de festival alanında iki gün boyunca sergilenecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Zuhal Olcay Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title