Haberler

Mezitli Belediyesi'nden Açık Havada Sinema Keyfi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Yeni Mahalle'deki Su Parkı'nın içine dev perde kurarak yazlık sinema oluşturdu. Vatandaşlar, yazlık sinemanın ilk akşamında açık havada film izlemenin keyfini yaşadı.

Mezitli halkını birçok yenilik ile tanıştıran ve her koşulda vatandaşlarla bir araya gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Başkan Tarhan, Yeni Mahalle'de bulunan Su Parkı'nın içine dev bir perde kurdurarak, Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması adıyla halkın hizmetine açtı. İlçe halkı ilk defa açık havada film izlemenin keyfini yaşadı. Vatandaşlar, yazlık sinemada ilk akşam 'Kelebeğin Rüyası' filmini izlerken, gazoz, patlamış mısır ve eskimo satışı yapıldı. Tam bir nostalji havasında gerçekleştirilen açık hava sinemasında vatandaşlar aileleri, yakınları ve dostlarıyla beraber farklı ve keyifli bir akşam yaşadı. Belediyenin sağladığı nostaljik sandalyelerin yanı sıra armut koltuklarda izlenilen film, Su Parkı'nı çevreleyen evlerin balkonlarını da doldurdu.

Eşi Sembol Tarhan ile birlikte filmi seyretmeye gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yeni uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, bu tarz etkinliklerin sevgiyi çoğalttığını belirtti. Mezitli halkının birbiriyle kaynaşarak, dayanışma ruhunun arttığını belirten Başkan Tarhan, "Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesi, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşlarımız her fırsatta bir araya gelsin, birlik olup, büyük bir aile olalım. Toplum olarak bir arada olmak beni oldukça mutlu ediyor. Hayata geçirdiğimiz yazlık sinema ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız" dedi.

Öte yandan, Mezitli Belediyesi Yazlık Sinema adı altında başlatılan film gösterimlerinin Eylül ayına kadar devam edeceği ve yerli filmlerin sinemaseverlerle buluşacağı bildirildi. Yazlık sinemaya giriş ücreti 5 TL olarak belirlenirken, öğrenci ve Mezitli Kart sahiplerinin ise 3 TL'ye yazlık sinema keyfi yaşayacağı kaydedildi.

MEZİTLİ SOKAKLARINDA NOSTALJİ RÜZGARI

Bu arada, Mezitli Belediyesi Yazlık Sineması kapsamında film anonsları da geçmişte olduğu gibi at arabası üzerinde yapılıyor. Film tanıtımı için Mezitli'nin bütün mahallelerini gezen araba, ilçe halkı tarafından ilgiyle karşılanıyor. Balonla süslenmiş, film afişlerinin bulunduğu ve filmin tanıtımı için anons yapılan at arabasını gören vatandaşlar, geçmişe yolculuk ettiklerinden oldukça duygusal anlar yaşıyor. Gençlerin de ilgisini çeken at arabası, yaz ayı boyunca Mezitli sokaklarını gezecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title