Haberler

Mezitli Belediyesi, Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Açtı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ kursu açtı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, 'Geleneksel Türk Okçuluğu' kursu açtı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, " Mersin'de ilk kez bizim açtığımız bu kursla atalarımızın mirasına sahip çıkıyoruz" dedi.

Mezitli Belediyesi, gençleri ve çocukları spora teşvik etmek amacıyla bir ilke daha imza atarak, ata sporu 'Geleneksel Türk Okçuluğu' kursunu hayata geçirdi. Okçuluk kursu, Mersin'de ilk defa Mezitli Belediyesi Spor Okulları'nın ev sahipliğinde gerçekleşerek, Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu'nca onaylandı.

Mezitli'yi sporun merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tarhan, kursiyerlerle tanışarak, verilen eğitimleri yerinde inceledi. Kursların teorik ve pratik derslerden oluştuğunu dile getiren Tarhan, "Atalarımızın mirasına sahip çıkıyoruz" ifadesini kullandı.

Yaz aylarının gelmesiyle spor okullarına ilginin yoğun olduğunu kaydeden Tarhan, "Belediyemize bağlı spor okullarında çeşitli branşlarımızda gençlerimiz ve çocuklarımız eğitimlerini sürdürüyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yüzme havuzlarımızı da faaliyete geçireceğiz. Bunun yanında, hayatımıza yön veren kültürel zenginliklerimizi spor alanında somut hale getirdik. Mersin'de bir ilk olan ve kendi kültürümüzü yansıtan Geleneksel Türk Okçuluğu'nu, tecrübeli eğitmenimiz Ergün Eren ile herkese aşılamayı hedefliyoruz. Böylelikle ata yadigarı olan Türk Okçuluğunu spora kazandırmakta bir nebze de olsa katkımız olsun istedik" diyerek, toplumun sağlıklı ve güçlü nesillerden oluşması adına herkesi spor yapmaya davet etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title