Haberler

Mezitli Belediyesi Evka Projesi Sona Erdi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin, Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi’ne (EVKA) katılan 90 kadın, sertifikalarını aldı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi'ne (EVKA) katılan 90 kadın, sertifikalarını aldı.

Mezitli'de ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan EVKA Projesi sona erdi. Mersin Kadın Üretici Pazarı'nda kendi ürettikleri ürünleri satan yaklaşık 90 kadının katıldığı projede, uzmanlar tarafından ev kazalarından ilkyardıma, kadın haklarından sağlığa, aile içi iletişimden geri dönüşüme kadar birçok farklı konuda eğitim verildi.

Projenin tamamlanmasının ardından kursiyerlere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da katıldığı törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Başkan Tarhan, Kadın Üretici Pazarın'ın birçok konuyu içersine alan bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Kadın Üretici Pazarı ekonomik bir olaydır, çünkü kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Sosyal bir olaydır, kadınlar toplumda ikinci planda kalmanın önüne geçerek eşit birey olma fırsatı yakalıyorlar. Siyasi bir olaydır, kadınlarımız özgüven kazanarak önemli yerlerde aday ve temsilci olacaklar. Bunun gibi pek çok nedenden ötürü Kadın Üretici Pazarı'nı çok önemsiyorum" dedi.

EVKA Projesi kapsamında Mersin Rotary Kulübü'nün işbirliği ile önemli bir birlikteliğe imza atıklarını belirten Tarhan, "Her alanda başarı kazanan kadınlarımıza Mersin Rotary Kulübü gibi sivil toplum kuruluşları da destek verirse çok başarılı işler ortaya çıkıyor. Biz kadınlarımızın bu destelerle yarınlarda çok önemli yerlerde olacağından eminiz. Projede emeği olan, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title