Haberler

Mezarlıkta Yabancılara Özel Alan

İngiltere'de uzun yıllar orduda görev yapan ayrıca bir gemi şirketinde çalışan emekli olduktan sonra tatile geldiği Fethiye'ye adeta aşık olan evli 1 çocuk babası İngiliz uyruklu Barry John McCarter 3 gün sonra kutlayacağı doğum günü partisinin...

İngiltere'de uzun yıllar orduda görev yapan ayrıca bir gemi şirketinde çalışan emekli olduktan sonra tatile geldiği Fethiye'ye adeta aşık olan evli 1 çocuk babası İngiliz uyruklu Barry John McCarter 3 gün sonra kutlayacağı doğum günü partisinin hazırlıklarını yapmasına rağmen geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Yaklaşık 10 yıldır Fethiye'de ve son 3 yıldır da Fethiye'nin Çiftlik beldesinde eşi ile birlikte güzel bir hayat geçiren Barry John McCarter 24 Haziran Pazartesi günü kutlayacağı doğum günü partisinin hazırlıklarını 10 gün önceden yapmaya başladı. Fethiye'nin Çalış plajında bir restorantta 20 kişilik davetli topluluğuyla doğum günü kutlamaya hazırlanan Berry John McCarter geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybedince doğum günü partisini göremedi. İngiliz uyruklu Berry John McCarter vasiyeti üzerine Çiftlik Belediyesi mezarlığında yabancılara ayrılan bölümde kendi dini usullere göre toprağa verildi. Fethiye körfezi manzarasındaki mezarlıkta yapılan Cenaze törenine ailesi, Türk ve İngiliz arkadaşları ile Çiftlik Belediye başkanı ak partili Halil Doğan da katıldı.

İNGİLİZ UYRUKLU VATANDAŞLARA DA MEZARLIK ÜCRETSİZ

Çiftlik Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda beldede yaşayan yabancılara yönelik mezarlıkta özel bir bölüm ayrıldı. 10 dönümlük alan içerisinde yapılan defin işlemleri belediye personeli tarafından ücretsiz gerçekleştiriliyor

3 yıldan bu yana Çiftlik Beldesi'nde ikamet eden 75 yaşındaki Barry John McCarter, sevenlerinin yer aldığı cenaze töreni ile Çiftlik Belde Mezarlığı'na defnedildi. Emekli ordu mensubu olduğu öğrenilen McCarter, evli ve bir çocuk babasıydı. Çiftlik Belediye Başkanı M. Halil Doğan, defin öncesinde merhumun yakınlarına hem İngilizce hem de Türkçe olarak taziyelerini de sundu.

David Groom'un rehberlik ettiği cenaze töreni sonrasında bir açıklama yapan Çiftlik Belediye Başkanı M. Halil Doğan, "Şu anda beldemizde 300 hane yabancı uyruklu insan yaşıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Beldemize yoğun bir ilgileri var." dedi.

Başkan Doğan, "3-4 yıl önce meclis kararı doğrultusunda yabancılara için mezarlıkta özel bir bölüm ayırdık. Bu 10 dönümlük bir alan. Gerekli hizmeti belediye olarak ücretsiz sunuyoruz. Sadece yakınları yanından yer ayırmak isteyen kişilerden 500 TL ücret talep ediliyor" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Doğan Fethiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title