Haberler

Mezarlıkta "Misafirhane" Hizmeti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir mezarlığında, cenaze törenine kent dışından katılanların yararlanabilmesi için misafirhane inşa edileceğini bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir mezarlığında, cenaze törenine kent dışından katılanların yararlanabilmesi için misafirhane inşa edileceğini bildirdi.

Şehir Mezarlığı'nda gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi veren Çelik, 85 bin mezarın bulunduğu 850 bin metrekarelik kabristanın 1953'te yapıldığını söyledi.

Mezarlığın gelecek yıllarda da ihtiyaçlara cevap verebilmesi için "Asri Mezarlık Düzenleme Projesi" hazırladıklarını anlatan Çelik, yaklaşık 400 bin metrekarede çevre düzenlemesi yapacaklarını dile getirdi.

Bir yandan kentte yaşayanlar için faaliyetler gerçekleştirdiklerini diğer yandan da "ölülere saygı" amacıyla yeni projeler hazırladıklarını ifade eden Çelik, "Hem ölülere hem dirilere hizmet etmenin bilincindeyiz." diye konuştu.

Kentteki cenaze hizmetlerinin tek noktadan yapılmasını amaçladıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Yapacağımız yeni hizmet binasının bodrum katında cenaze yıkama, kefenleme işlemleri yapılacak. Bin 500 metrekarelik bu alanın zemin katında cenaze sahipleri için dinlenme alanları olacak. Özellikle dışarıdan gelenler için misafirhane birimleri inşa edeceğiz. Türkiye'ye örnek bir bina olacak. Hepimiz yabancılara ait mezarlıkların bakımına, temizliğine özenmişizdir. Şimdi öyle bir çevre düzenlemesi yapacağız. Hedefimiz asri mezarlığı şehrin en temiz parkı haline getirmek. 850 bin metrekarelik alanın ana ve ara yollarında sert zemin çalışmaları yapacağız. Kalan bölümün tamamı ağaç, yeşil alan ve çiçek olacak. Mezarlık yerini unutanlar ya da bilmeyenler için mezarlık bilgi sistemi de kuruyoruz. Sadece peyzaj çalışmaları için 8 milyon lira harcayacağız."

Mezarlığa bin metrekarelik cami

Çelik, mezarlığın ana girişine bin metrekarelik, Selçuklu döneminin izlerini taşıyan cami inşa edeceklerini bildirdi.

Cami ile hizmet binasının aynı mimari özellikleri taşıyacağını anlatan Çelik, ayrıca mezar yeri açma ve kapamayı mini iş makineleriyle yapacaklarını, cenazeleri defnedenlerin yağmur ya da güneşten korunması için gölgelik ve tabure hizmeti vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title