Haberler

Mezarlık Manzaralı Başkanlık Makamı

Güncelleme:

Türel'den derslik karar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, 6 yıl aradan sonra yeniden inşaatına başlanan yeni belediye hizmet binasında makam odasının kendi tercihiyle mezarlık manzaralı olduğunu belirterek, "Buradan bakıp mezarlığı gören başkan diyecek ki, 'Sonum burası. O yüzden namusumla, haysiyetimle çalışayım" dedi.

Belediye Başkanı Türel, Büyükşehir'in Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 9 yıl önce temeli atılan ancak tamamlanamayan yeni hizmet binasında inşaatın yeniden başlaması nedeniyle şantiye alanında basın toplantısı düzenledi. Binanın ihalesinin 2006 yılında başkanlığının ilk döneminde yapıldığını kaydeden Türel şunları söyledi:

"5- 6 ay içinde kaba inşaat tamamlanmıştı. İnşaat yüzde 60- 70 oranında tamamlanmıştı. Fakat sonrasında görev dönemimiz sona ermiş ve yeni dönemde de adeta bina çürümeye terk edilmişti. Bu proje Antalya'yı siyasi emellerine alet edenlerin, Antalya'ya verdikleri sayısız zararlarının bir örneğidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi bizden önce 5 yılda fazlasıyla dinlendi, eğlendi, lale devrini de yaşadı. Bunun bedelini de Antalyalılar ödedi."

Türel yerel seçimlerin üzerinden geçen 1 yılın içinde, eski dönemin işlerini toparlamaya yoğun mesai ayırdıklarını belirterek, binayı bitirmeyen eski belediye başkanı ve CHP milletvekili adayı Mustafa Akaydın'ı eleştirdi.

200 GÜNDE TAMAMLANACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası 21 milyon 148 bin 786 lira sözleşme bedeliyle Güngör İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Başkan Türel, basın toplantısında firma yetkilileriyle yaptığı pazarlıkta işin tamamlanma süresini 240 günden 200 güne indirtirken, binada telafi edilemeyecek bir zararın söz konusu olmadığını, betonarmesinin son derece sağlam olduğunu kaydetti.

ANDIZLI MEZARLIĞI MANZARALI

Basın toplantısının ardından gazetecilerle binayı gezen Türel, başkanlık makamının bulunacağı noktayı özel olarak seçtiğini söyledi. Makamın Andızlı Mezarlığı manzaralı olmasının kendi tercihi olduğunu kaydeden Türel şöyle konuştu:

"Buradan bakıp mezarlığı gören başkan diyecek ki, 'Sonum burası. O yüzden namusumla, haysiyetimle çalışayım. Bu dünyada kaçıp kurtulanlar olabilir ama hesap vermekten orada çıkış yok. Hesabını veremeyeceğim işlere girmeyeyim.' İlerde, bizden sonra şuradan şöyle bir bakan başkanlar gidecekleri yeri iyi görüp iyi bilirlerse, hiç olmazsa memlekete daha doğru dürüst bir hizmet verirler diye düşündük."

'YAZIKLAR OLSUN'

Soruları da yanıtlayan Başkan Türel, eski İl Özel İdare Alanı ve Yavuz Özcan Parkı'nı kapsayan park projesi çerçevesinde, falez kıyı bandı üzerinde vadi görünümde Kadınyarı'na ilişkin tartışmaları da değerlendirdi. Türel, "2 metrekarelik su akacak sökülebilir bir taş kaplamayı, bir doğa katliamı yapılıyormuş gibi sunmaya çalışanlara da açık konuşuyorum yazıklar olsun. Başka diyecek hiçbir laf yok" dedi.

Kaynak: Takvim.com.tr / Güncel

Menderes Türel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title