Haberler

Meyve Üreticisi Verim Alamadığı Erik Ağaçlarını Kesti

Sultandağı ilçesinde yaşayan meyve üreticisi Mehmet Ay, bahçesindeki 20 yıllık erik ağaçlarını, verim alamadığı gerekçesiyle kesti.

Sultandağı ilçesinde yaşayan meyve üreticisi Mehmet Ay, bahçesindeki 20 yıllık erik ağaçlarını, verim alamadığı gerekçesiyle kesti.

Dereçine beldesinde çiftçilik yapan Ay, AA muhabirine, yaklaşık 20 yıl önce meyve bahçesine kendine özgü tadı, iriliği ve pazarlama imkanlarının genişliğinden dolayı 100 adet "Angeleno Japon Eriği" fidanı diktiğini söyledi.

Bu ağaçlardan şimdiye kadar sadece iki kez verim alabildiğini belirten Ay, şöyle devam etti:

"Ağaçlardan verim alamadığım için bir araştırma yaptım. Bu ağaçların ilçe iklimine uygun olmadığını, soğuklardan çok çabuk etkilendiği için meyve tutumunun zor ve verimsiz olduğunu öğrendim. Bahçeme bakacak gücümüz de kalmadı. 'Zararın neresinden dönersen kardır' diyerek gözümüz gibi baktığımız erik ağaçlarını kesmek zorunda kaldık."

Ay, meyvecilik yapan veya yapmak isteyenlere önerilerde bulunarak, arazilerine uygun fidanları tercih etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör

Yayıncı: Sedat Gök - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Sultandağı Mehmet Ay Dereçine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title