Haberler

Meyve Suyunda İtalyan İşbirliği

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı BAKA) meyve suyu sektöründe bölgede bulunan firmalarla yatırımcı eşleştirmelerine başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı BAKA) meyve suyu sektöründe bölgede bulunan firmalarla yatırımcı eşleştirmelerine başladı. Eşleştirme programı kapsamında, profesyonel kokteyl üretim firması İtalyan Mixer SRL ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) meyve suyu firmaları bir araya geldi.

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan görüşmede tarafların numuneleri karşılıklı olarak gönderilip incelenecek, ayrıca Türkiye'de ve İtalya'da ürünlerin pazar payı değerlendirilerek karşılıklı işbirliği yürütülecek.

Sürecin takipçisi olan BAKA'nın yaptığı eşleştirme programında BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Uzman Seyitcan Altınkaynak, İtalya'da meyve suyu sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Mixer SRL'in sahibi Moreno Salmi'yi Antalya OSB'deki sektördeki firmalarla buluşturdu.

İtalyan işadamı Salmi, son yıllarda büyük gelişme gösteren Türk pazarının kendilerinin çok ilgisini çektiğini, uygun bir ortaklık olması durumunda Türkiye pazarında üretim yapabileceklerini söyledi.

Salmie, ilk görüşmesini BGS Burhanlar Gıda firması yetkilileriyle gerçekleştirdi. BAKA ekibi ile Antalya Teknokent (ATEK) Genel Müdür Yardımcısı Kenan Yüce'nin de katıldığı buluşmada, Falez markasıyla meyve suyu sektöründe faaliyette bulunan BGS Burhanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alim Burhan, ürettikleri meyve suları ve meyve kokteylleriyle, otellerde tüketilen meyve suyu pazarının yüzde 70'ine sahip olduklarını söyleyerek Ar-Ge çalışmaları kapsamında geliştirdikleri inovatif meyve suyu dağıtım makinelerinin seri üretimine başlamayı planladıklarını dile getirdi.

-PAZAR PAYI ORANI İNCELENECEK

İtalyan işadamı Salmi bu sektördeki diğer bir kuruluş olan Nobel Tarım firması sahibi Lokman Doğan ile de görüştü. Doğan, Lony markasıyla "yüzde yüz sıkma meyve suyu" sloganıyla katkısız ürünler ürettiklerini söyleyerek, özellikle nar suyunun benzersiz olduğunu ifade etti. Doğan, 14 çeşit meyve suyu ürettiklerini ve bunun çok büyük bir bölümünü ihraç ettiklerini dile getirdi.

Yapılan görüşmelerde Falez ve Lony marka Türk ürünlerinin numunelerinin İtalya'ya ve Mixer firmasının kokteyl ürünlerinin numunelerinin de Türkiye'ye gönderilmesi kararı alındı. Numuneler alındıktan sonra her iki ülkede de ürünlerin pazar payı değerlendirilecek. Salmi, "Numuneleri İtalya'daki distribütör firmalara ulaştıracağız ve gelecek sonuçlara göre Antalya'dan mal talebinde bulunacağız" dedi

Program sonunda BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, önümüzdeki günlerde de eşleştirme programa devam edeceklerini kaydetti.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title