Haberler

Meyve Bahçesini Kimyasal Su Bastı

Güncelleme:

Bursa'da sanayi atıkları yüzünden 600 dönüm meyve bahçesi kuruma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bursa’da aşırı yağışlardan dolayı çevre arıtma tesisinin kolektörleri taşarken, 600 dönüm meyve bahçesi, kimyasal atıklar yüzünden kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kestel ilçesinin Barakfaki bölgesinde bulunan Yeşil Çevre Arıtma Tesisinin kolektörleri aşırı yağmurlar sebebiyle taştı. Kestel ve Gürsu ilçelerinin mesken ve sanayi atıklarını arıtan tesisin atık suları 600 dönümlük tarım arazisini sular içinde bıraktı. Meyve bahçeleri kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan üreticiler yetkililerden yardım bekliyor.

"AĞAÇLARI KURUYABİLİR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, “Barakfaki'de bulunan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi kolektörlerinden bir tanesinin tıkanması sebebiyle meyve bahçeleri atık sular içinde kaldı. Yaklaşık 600 dönümlük meyve bahçesini kimyasal su bastı. Biz bu meseleyi defalarca Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yönetimine iletmemize rağmen bugün yarın çözeceğiz diye ertelediler. Bu suyun zararı uzun yıllar olacak. Yağışlı bir ortamda bu pis suyun uzun süre meyve bahçelerinde durması meyve ağaçlarını kurutma tehlikesi var. Bu su asitli ve kimyasal bir su. Yetkililerden arıtma tesisinden çıkan suyun tarıma kazandırılmasını istiyoruz. Bu tesise bu kadar yatırım yapıldı. 3 gün önce sayın valimiz ve BTSO başkanı ile beraber kapasite artırımı ile ilgili sözleşme imzaladılar. Tesisin arıtma kapasitesi iki katına çıkarılacak. Bu mesele çözülmeden kapasite artışı mantıklı değil” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kestel Gürsu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title