Haberler

Meydanda Konferans Buluşmaları

Güncelleme:

12 Eylül'ler bir daha yaşanmasın!

Gebze Belediyesi'nin düzenlediği konferanslar dizisine konuk olan gazeteci-yazar Nagehan Alçı, "Türkiye'de demokrasi mücadelesi, demokratikleşme süreci devam ediyor. Ülkemizde bir daha darbeler, başka 12 Eylül askeri cuntaları yaşanmasın" dedi.

DEMOKRASİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Gebze Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu kültür-sanat etkinlikleri Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin son konuğu ünlü gazeteci ve yazar Nagehan Alçı oldu. Önceki akşam Gebze Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansa konuşması olarak katılan gazeteci yazar Nagehan Alçı, 'Yeni dönemde Türkiye' konusunda Gebzelilerin sorularını yanıtladı.

BAŞKA 12 EYLÜL'LER YAŞANMASIN

Politika ve toplumsal sorunlara getirdiği farklı bakış açısıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başaran gazeteci Nagehan Alçı, Gebze'de verdiği konferansta Türkiye'nin önemli demokratik dönüşümlerin gerçekleştiğine değindi. Türkiye'de mevcut iktidar eliyle önemli demokratik adımlar atıldığını ve darbeler döneminin artık sona erdiğini dile getiren Alçı, "Türkiye'de demokrasi mücadelesi, demokratikleşme süreci devam ediyor" dedi. Bu sürecin kesintiye uğramaması gerektiğinin de altını çizen gazeteci Nagehan Alçı, "Ülkemizde bir daha darbeler, başka 12 Eylül askeri cuntaları yaşanmasın" şeklinde konuştu.

SİVİL DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında oluşturulan yeni anayasa komisyonun çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Alçı, "12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan mevcut anayasanın yerine yeni bir anayasa hazırlanmazsa, tam bir sivil demokrasiden söz edemeyiz" sözleriyle çalışmalara destek verdiğini dile getirdi. Suriye'de devam çatışmalara ve Arap coğrafyasında cereyan eden değişimlere de konuşmasında değinen gazeteci-yazar Nagehan Alçı, "Medya mecrasında sıkça kullanılan Arap baharı olgusunun tam olarak gerçekleşmediğini düşünüyorum. Arap baharı henüz gelmedi. Arap devrimleri o coğrafyada sürüyor. Bu devrimler tamamlandığında Arap baharından söz edebiliriz" şeklinde konuştu.

ARAP HALKLARININ DA LİDERİ

Türkiye'nin, değişimlerin hızla sürdüğü Arap coğrafyasında siyasi hamilik ve liderlik pozisyonunda olduğuna da değinen Alçı, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Arap halklarının da lideri konumundadır" dedi. Ülkemizde yaşanan terör olayları ve Kürt sorununa ilişkin, salonu dolduran Gebzelilerin sorularını da cevaplayan Alçı, "Terör ya çözülmeli ya çözülmelidir" dedi.

KÖŞKER: KONFERANSLAR SÜRECEK

Konuşmasını tamamlayan Alçı'ya konferans sonunda çiçek takdim eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Etkinliklerimiz çerçevesinde bizleri kırmayarak konferansımıza konuşmacı olarak katılan değerli gazeteci ve yazar Nagehan Alçı hanımefendiyi, aydınlatıcı değerlendirmelerinden ötürü kutlarım. Olaylara ve ülkemizde meydana gelen gelişmelere farklı bir pencereden bakmamızı sağlayacak bu tür konferans ve etkinlikler; sizlerin desteği, ilgisi ve katılımıyla devam edecek" dedi. Konferansa Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve eşi Ragibe Hanım'ın yanı sıra; eski belediye başkanlarından Mehmet Emin Akın, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, AK Parti Gebze İlçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nagehan Alçı Eylül Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title