Haberler

Meydan İftarlarının Son Durağı, Dilek Oldu

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ramazan ayının kardeşlik, paylaşma ikliminden yararlanmak amacıyla organize edilen meydan iftarı bu kez Dilek Mahalle sakinleri için düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ramazan ayının kardeşlik, paylaşma ikliminden yararlanmak amacıyla organize edilen meydan iftarı bu kez Dilek Mahalle sakinleri için düzenlendi.

İnönü Parkı'nda düzenlenen iftar programına iki bine yakın vatandaş katıldı. Ezan öncesi gerçekleştirilen programda ney dinletisi, ilahiler ve Yeşilyurt Belediye Tiyatrosunun sahnelediği oyunlara Dilekli vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bütün iftar programlarına katılarak vatandaşlarla birlikte oruç açan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Dilek Mahalle sakinlerinin ilgisiyle karşılaştı. Polat, tüm masaları tek tek dolaşarak, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Dilek Mahallesi'nde muhteşem bir manzara oluştuğunu ifade eden Polat, davete katılım gösteren tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti. Dilek Mahallesi'nin genel yapısı ile itibariyle Anadolu'yu tam olarak yansıtan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Polat, "Güzel bir Ramazan ayı akşamında, güzel bir havada Dilekli kardeşlerimizle aynı sofrada oruç açmayı bize nasip eden Rabbime hamdolsun. Dilek, her rengin ve mezhebin olduğu, zengini, fakiri, genci, yaşlısı ve çocuğuyla birlikte hayatı paylaştıkları çok güzel bir mahallemiz. Burası Anadolu'yu tam anlamıyla yansıtan bir toplum yapısına sahiptir. Dilek'teki kardeşlik, dayanışma ve paylaşma aslında Anadolu'nun bütününe örnek teşkil etmesi gerekir, bizim için burası örnek bir mahalledir. Burası dimdik ayakta oluşumuzun bir eseridir. Dilek'in birlikteliğini seviyoruz. Dilek Mahallesi'nde muhteşem bir manzara ve çok yoğun bir katılım olması bizleri ayrıca sevindirmiştir. Yeşilyurt Belediyesi olarak üzerimizdeki sorumluluk gereği, bu güzel Ramazan ayını dolu dolu geçiriyoruz ve bu ayın manevi feyzini Yeşilyurt'un her tarafına dağılması ve ulaşması için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan yemek duasından sonra Dilek Mahalle sakinleri hep birlikte iftar yaptı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title