Haberler

Meydan İftarlarında Mahalleliler Bir Araya Geliyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen ve 7’den 70’e bütün vatandaşları bir araya getiren Meydan İftarları’nın sonuncusu Kiltepe, Bentbaşı, İlyas ve Çarmuzu mahallelerinin birleşme noktasında kuruldu.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen ve 7'den 70'e bütün vatandaşları bir araya getiren Meydan İftarları'nın sonuncusu Kiltepe, Bentbaşı, İlyas ve Çarmuzu mahallelerinin birleşme noktasında kuruldu.

Gündüzbey'de başlayıp sırasıyla Gedik, Yeşilyurt, Özalper, Melekbaba, Yavuz Selim Mahallesi, Yeşiltepe, Topsöğüt, Şahnahan ve Kiltepe, Bentbaşı, İlyas ve Çarmuzu mahalleri birleşme noktasında kurulan "Mahalle İftarları" binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Meddah, Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunlarıyla iftar öncesinde keyifli vakit geçiren mahalle sakinleri, Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahi, ney dinletisi ve dini sohbetlerle Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte soludular.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, selamlama konuşmasında, paylaşmanın ve bereketin en fazla yaşandığı 11 ayın sultanı Ramazan ayında halk arasındaki yardımlaşma ve dayanışma kültürüne katkı sağlamak adına düzenlediği, "Meydan İftarları" için Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti. Meydan İftarlarının halkın kaynaşması ve dayanışmasına önemli katkılar sağladığına işaret eden Milletvekili Şahin, "Böylesine anlamlı, toplumsal dayanışma ve paylaşmaya katkılar sunan meydan iftarlarını organize eden Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a, ekibine, iftar yemeğine katılma nezaketi gösteren mahalle sakinlerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Milletvekili Şahin, "Devlet ile milletin kaynaşmasına vesile olacak, atalarımızdan dedelerimizden bize bırakılacak güzel miraslarımızı yaşatmak adına bu tip etkinlikleri düzenleyen belediyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada gerçekleştirilen iftar etkinliğinde kostümleri, giyimleri ve konuşmalarıyla hem gençlere, hem bizlere, geçmiş ile bugün arasında köprü oluşturan Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro ekibine teşekkür ederim. Bu tip etkinliklerin bizim köklerimizden miras bırakılan hem inanç değerlerimize, hem kültürel değerlerimize örf ve adetlerimize sahip çıkmak, unutulmaya yüz tutmuş olan birçok güzel hasletlerimizi idrak etmek adına faydalı olduğu kanaatindeyim. Şu anda içinde bulunduğumuz süreç içerisinde ülkemizde bir belirsiz dönem var, istikrarın oluşması, bir an önce hükümetin kurulması için Rabbim bize yardım etsin. İnşallah birlik ve beraberliğimizi Cenab-ı Allah daim eylesin, aramıza nifak tohumları atmaya kalkanlara fırsat vermesin, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri ettiğimiz duaları dergahında kabul etsin" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşiltepe Gündüzbey Yeşilyurt Topsöğüt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title