Haberler

Meydan-Aksu-Expo Raylı Sistem Projesi Tamamlandı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattı'nın proje çalışmaları tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni raylı sistem projesinin Meydan'dan başlayacağı ve Aspendos Bulvarı boyunca yaklaşık 15,4 kilometre devam ederek EXPO 2016 Antalya durağında son bulacağı bildirildi.

Ayrıca güzergahın 2,4 kilometre uzunluğundaki bir kol ile havalimanına da bağlanacağı belirtilen açıklamada, sistemde her biri 75 metre uzunluğunda hemzemin tipte 15 istasyon yer alacağı kaydedildi.

Güzergahta servis, hidrolik, alt geçit ve köprü amaçlı olmak üzere 7 sanat yapısı da bulunacağı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Raylı sistemin geçebilmesi için güzergahta Acısu ve Soğucaksu dereleri üzerine birer, Cırnık Deresi üzerine 3 olmak üzere 5 köprü yapılacak. Raylı sistem araçları, Demokrasi Kavşağı'nı yer altından, diğer kavşakları ise hemzeminle geçecek. Meydan'dan Aksu'ya kadar bulvarların refüjünde seyreden raylı sistem araçları, Aksu'ya vardığında yer altı geçişiyle sol yan yola geçecek ve EXPO'ya kadar bu şekilde seyredecek."

200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

EXPO Meydan Raylı Sistem hattı hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve ilgili bakanların katkıları ile Antalya'ya kazandırdıklarını anlattı.

Türel, şunları kaydetti:

"İlk yaptığımız raylı sistem hattı 11,1 kilometreydi. Şimdi 16 kilometre ekliyoruz. 200 milyon liralık bir yatırım. Vatandaşlarımız Aksu'dan binince dünyanın en çağdaş toplu ulaşım araçları ile havaalanı, kent merkezine, otogara kadar ulaşabilecek. Ulaştırma Bakanlığına raylı sistem projesi ve fizibilite çalışmalarını teslim ettik. Artık güzergah belli, proje belli, nerede duraklar olacak belli."

Raylı sistem projesinin halka sorulduğunda yüzde 98'lik bir kabul oyunun ortaya çıktığını bildiren Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük projeleri halka soracağız dedik. Büyük bir heyecanla fizibiliteyi tamamladık ve teslim ettik. Bu projeler kolay olmuyor. Gayret, takip gerektiriyor. Adım adım takip ediyoruz. Ulaştırma Bakanımız ile proje hakkında konuştuk. Bakanlığa projeleri teslim ettik. Bakanlar Kurulu onayı gerekiyor. Sayın Bakanımız Aksu Raylı Sistem Projesinin Bakanlar Kurulu'na sevk edilmesi yönünde talimatlarını verdi."

Kaynak: AA / Yerel

Ulaştırma Bakanlığı Menderes Türel Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title