Haberler

Mevsimlik İşçilerin Çileli Ekmek Parası Yolculuğu

Güncelleme:

Yılın belirli süreleri evlerinden ayrılarak yüzlerce kilometrelik uzaklıktaki bahçelerde ekmek parası için mücadele eden mevsimlik işçilerin bu çileli yolculuğu, binlerce mevsimlik işçinin kaderi.

Malatya'da yaz mevsimi ile birlikte, başlayan kayısı hasadında binlerce mevsimlik işçi çalışıyor. Özellikle komşu illerden her yıl çok sayıda işçi, kısa süreliğine de olsa Malatya'ya gelerek kayısı hasadında çalışıyor.

Mevsimlik işçiler, tüm ilçelerde ekmek parası için çalışırken, Doğanşehir'e kayısı işinde çalışan işçiler her gün 90 kilometre yol gidip geliyor. Kahramanmaraş'a bağlı Elbistan ilçesindeki işçiler her gün 90 kilometreye yakın yolu servisle gidip geliyorlar. Mevsimlik işçiler sabahın ilk ışıkları ile yola çıkıyor, akşam saatlerine kadar çalıştıktan sonra, yine servisle evlerine dönüyorlar.

Günlük yol çilesine rağmen kazandıkları paranın bu çileye değmediğini ifade eden işçiler, 5 yıldır bu şekilde ekmek parası için çalıştıklarını söylediler. Bu yıl kayısı işinde artık sona doğru geldiklerini belirten işçiler, mevsimlik işçilerin sıkıntılarının çok olduğunu dile getirdiler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title