Haberler

Mevsimler Şaşırınca, Yaz Ortasında Çıntar Satılmaya Başlandı

Güncelleme:

Aydın ve çevresinde sonbaharda yetişen çıntar adı verilen mantarlar, yaşanan mevsimsel değişikliğin ardından yaz ortasında çıktı.

Aydın ve çevresinde sonbaharda yetişen çıntar adı verilen mantarlar,yaşanan mevsimsel değişikliğin ardından yaz ortasında çıktı. Yaşanan ilginç durum görenleri şaşırtırken, mantarın kilosu ise Pazar tezgahlarında 15 TL'ye satılmaya başlandı.

MEVSİMLER ŞAŞIRINCA AYDIN'DA ERİK VE DOMATES İLE ÇINTAR AYNI TEZGAHTA SATILMAYA BAŞLANDI

Aydın Paşayaylası, Madrandağı gibi çamlık alanlarda sonbahar mevsiminde bolca yetişen çıntar, bu yıl iki ayrı dönemde hasat verdi. Aydın ve çevresinde bu yıl boca görülen haziran yağmurları ve havaların serin gitmesi nedeniyle Aydın'da ciddi bir mevsimsel değişiklik yaşandı. Yaşanan mevsim değişikliğinin ardından dağlarda sonbaharda hasat edilen mantarlar yeniden çıktı. Kilosu 10 TL ile 15 TL arasında Pazar tezgahlarında satılmaya başlanan çıntarlar, işsizler ve orman köylüleri için ayrı bir ekmek kapısı olurken bir çok kişi Haziran Ayı'nda ilk defa doğal ortamda mantar yetiştiğini gördüklerini belirttiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title