Haberler

Mevlit Kandili

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlit Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlit Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şahin, mesajında, bu gecenin Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin yıl dönümü olduğunu anımsattı. Kandilin, peygamberimizin yaşayışı, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsat olduğuna belirten Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır."

Peygamberin topyekun insanlığın mutluluğunu ve huzurunu hedeflediğine dikkati çeken Şahin, ümmetin peygamberin bu düşünce ve fiil tarzını düstur edinerek yaşaması gerektiğini, önceliğin insanlığın mutluluğu olduğunu kaydetti.

Şahinbey Belediye Bakanı Tahmazoğlu'nun mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Mevlit Kandili'nin İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını temenni etti. Tahmazoğlu, toplum ve insanlığın Allah'ı anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hz. Muhammed'in sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu bildirdi.

Araban Belediye Başkanı Özmeri'in mesajı

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ise Mevlit Kandilinin, tarihin akışını değiştiren kutlu olay olduğunu kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title