Haberler

Mevlana'nın Konya'ya Gelişinin 789. Yıl Dönümü

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ailesiyle Konya'ya gelişinin 789. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karaman'da 2. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü düzenlendi.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ailesiyle Konya'ya gelişinin 789. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karaman'da 2. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü düzenlendi.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Aktekke Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, Hazreti Mevlana'nın babası Bahaeddin Veled'in, Belh şehrinden çıkarak 780 yıl önce Anadolu'ya geldiğini söyledi.

Mevlana'nın Karaman'da 7 yıl kaldığını dile getiren Tapsız, "Burada o dönemin Selçuklu Subaşısı Emir Musa, Hazreti Mevlana'nın babasını ve onunla beraber gelen topluluğu karşılıyor. Burada misafir ediyor. Mevlana, Gevher Hatun ile burada evleniyor. İki çocuğu Sultan Velet ve Alaattin Çelebi burada dünyaya geliyor." diye konuştu.

Aktekke Camisi'nde Mevlana'nın annesi Mümine Hatun, kardeşi ve evladının mezarının bulunduğunu anımsatan Tapsız, şu değerlendirmelerde bulundu:

"789 yıl önce 27 Nisan günü Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın daveti üzerine Mevlana'nın babası beraberindekilerle Konya'ya hareket ediyor. Düzenlediğimiz bu yürüyüş her yıl devam edecek. Bir haftalık süreç içerisinde yürünerek, aynı yol kat edilerek Karaman'dan Konya'ya doğru gidilecek. Bir hafta sonra da Konya'da bir karşılama töreni düzenlenecek."

Daha sonra Vali Tapsız'ın, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru'ya Türk bayrağı hediye etmesinin ardından yürüyüş başladı.

Uluslararası Mevlana Vakfı öncülüğünde düzenlenen 2. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü ile Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişi canlandırılacak. Karaman'dan yola çıktıktan 7 gün sonra Konya'ya ulaşacak kafile için temsili karşılama töreni gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Tapsız Karaman Mevlana Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title