Haberler

Mevlana Kenti"Nde Ramazan Coşkusu

Ramazan ayını farklı ülkelerden ve Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Hazreti Mevlana'nın kentinde geçirenler, hem kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı buluyor hem de bu kutsal ayı düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla geçiriyor.

AYŞE ŞENSOY - Ramazan ayını farklı ülkelerden ve Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Hazreti Mevlana'nın kentinde geçirenler, hem kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı buluyor hem de bu kutsal ayı düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla geçiriyor.

Ramazan etkinlikleri kapsamında, birlik ve beraberliğin pekiştiği mahalle iftarlarında buluşan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Şehir Meydanı'nda, "Ramazan Kitap Günleri" ve her akşam farklı sanatçının sahne aldığı "Rahmet Akşamları" programlarına katılıyor.

Vatandaşlar, ramazan boyunca teravih namazlarını Osmanlı sarayında başlayan enderun usulüyle, Mevlana Müzesi ve tarihi Sultan Selim Camisi yanındaki Mevlana Meydanı'nda, dünyaca ünlü hafızların iştirakiyle kılıyor.

Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin eşliğinde Mevlana Müzesi'ni gezen ziyaretçiler, aynı zamanda açık havada ibadet etmenin hazzını yaşıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Camisi yanında saf tutan vatandaşlar da ramazanı, aynı rahmet ikliminde idrak ediyor. Fakülte camisindeki ramazan geleneği kapsamında teravih namazları, başta İlahiyat Fakültesinin Kur'an-ı Kerim hocaları olmak üzere, seçkin hafızlar tarafından açık havada hatimle kıldırılıyor.

Üniversite bünyesinde vaaz ve sohbetlerin düzenlendiği, ilahilerin okunduğu programlar boyunca, çocukların kendileri için ayrılan bahçede oyun oynayarak, camiye gelme alışkanlığı kazanması amaçlanıyor.

Gök Kubbe Altında Ramazan Geceleri

NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karapınar, bu yıl ramazana özel "Gök Kubbe Altında Ramazan Geceleri" adlı özel bir program hazırladıklarını söyledi.

Konya'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi dolayısıyla bu unvana yakışır şekilde programlar düzenlediğini belirten Karapınar, şöyle devam etti:

"Teravih namazı, başta fakültemizin Kur'an-ı Kerim hocaları olmak üzere Konya'mızın yetiştirdiği seçkin hafızlarımız tarafından açık havada hatimle kıldırılıyor. Namazda, selam aralarında müezzinlerimizin okuduğu salavat, ilahi ve kasidelerle cemaate müstesna ve coşkulu anlar yaşatılıyor. Ezandan 15 dakika önce fakülte hocalarımız özellikle itikadi, ahlaki ve fıkhi konuların ele alındığı vaazlar veriyor. Program kapsamında teheccüt namazları kılmayı ve ortak sahurlar yapmayı da planlıyoruz. İslam tarihinde teravih namazları, musalla adı verilen namazgahlarda kılınırmış. Bu geleneğin ihya edilmesini herkese tavsiye ediyorum. Programlarımıza herkesi bekliyoruz. Aileler ibadet ederken, çocuklar oyun oynayacak. Onlar da görsün, etkilensin istiyoruz."

"Rahmet Akşamları"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de hafız Mehmet Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Ahmet Çalışır'ın ilahi konseriyle açılışı yapılan Rahmet Akşamları'nın, ramazan ayı boyunca süreceğini dile getirdi.

Düzenlenen programlara katılan vatandaşların, dünyaca ünlü hafızlardan ilahi mesajlar dinlemenin hazzını yaşadığını anlatan Akyürek, kentte her zaman büyük coşkuyla geçen bereket ayının, özüne uygun etkinliklerle dolu dolu yaşandığını vurguladı.

Ramazan ayının Konya'da her zaman farklı geçtiğini belirten Akyürek, "Mübarek ayda yardımlaşma duyguları en üst düzeye çıkar, insanlar ruhen güçlenir. İslam aleminin özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif, rahmeti ve bereketiyle yüreklerimizde manevi coşkuya sebep oluyor. Mevlana Meydanı'nda bu yıl da teravih namazları kılınıyor. Paylaşma ve yardımlaşma ayında şehrimizin çeşitli kesimleriyle iftar programlarında bir araya geliyoruz. Belediyeler olarak bu coşkuya iftarlarla, kültürel etkinliklerle katkıda bulunuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Akyürek Türkiye Mevlana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title