Haberler

Mevlana Caddesi Işıl Işıl Parladı

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile ilçenin en güzel caddesi olan Mevlana Caddesi ışıl ışıl parladı.

Mevlana Caddesi'nin alt yapı ve üst yapısı çalışmalarının ardından aydınlatma ve havuzları da bitirilerek ilçeye modern bir cadde kazandırıldı.

Kula'da Yunus Emre Caddesi, Tabduk Emre Caddesi ve Şehitler Caddesi'nde yapılan alt yapı ve üst yapı yenileme çalışmalarına Mevlana Caddesi'yle bir halka daha eklendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle yapılan Mevlana Caddesi'nin altyapı ve üst yapısı tamamen yenilenerek kilit parke taş döşendi. Havuzları su ile doldurulan caddede, ışıklandırma sistemlerinin de açılmasıyla rengârenk bir görünüme kavuştu. Yeni görüntüsüyle vatandaşları etkileyen ve takdirini alan cadde ışıl ışıl parladı. Kula Merkez'de yıllarca atıl durumda kalan Mevlana Caddesi, son hali ile Kula'nın yeni cazibe merkezi haline geldi.

Kula'nın yeni kimliğinin tarih ve modernlik olacağını söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula, tarihi evlerini günümüze kadar muhafaza etmiş ender Osmanlı şehirlerinden biridir. Tarihi evleri restore ederken, yeni yerleşim yerlerinin kent kimliğine uygunluğunu da unutmuyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız çalışmalar merkezden başlayarak tüm mahallelere kadar uzanıyor. Kula'nın merkezde yer alan ve yoğun bir şekilde kullanılan 3 caddesini baştan aşağıya yeniledik. Şimdi ise Mevlana Caddesi'nin aydınlatması ve havuzları ile rengarenk bir görünüme kavuştu. Bu çalışmaların, ilk günden beri büyük destekçisi olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title