Haberler

Meü Rektörü Prof. Dr. Çamsarı'dan, Ziyaret

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve beraberindeki heyet, Tarsus'ta inceleme yaptı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve beraberindeki heyet, Tarsus'ta inceleme yaptı.

Prof. Dr. Çamsarı, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ve Belediye Başkanı Şevket Can ile belediyeye ait olan 400 dönümlük araziyle karşısında bulunan Çukurova Sanayi İşletmeleri'ne ait 110 dönümlük alanda incelemede bulundu.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, 10 bin yıllık geçmişe sahip olan Tarsus'ta geçmişte dünyanın ilk üniversitelerinden birinin kurulduğunu ve 54 vilayetten büyük olan ilçede mutlaka bir üniversitesi olması gerektiğini söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da 260 dönümü belediyeye ait olan çevresindeki 500 dönümlük bir alanında bulunduğu yaklaşık bin dönümlük alanın üniversiteye tahsis edilebileceğini kaydetti.

Tarsusluların uzun yıllardır üniversite beklentisi içinde olduklarını anlatan Can, "Ancak Mersin Üniversitesi'ne bağlı olarak yeni açılacak olan fakültelerle Tarsus Üniversitesi'nin temeli oluşturulabilir. Biz arsaları veririz, ancak süreç uzun olmasın. Çünkü süreç uzun olursa sıkıntı yaşarız. Bu nedenle çalışmaların hızlandırılmasını arzu ediyoruz. Bu konuda karşılıklı olarak özveride bulunuyoruz" dedi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise Tarsus'un potansiyelini çok iyi bildiklerini, bu konuda üniversite yönetimi olarak Tarsus'a yeni fakültelerin kurulması için çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

İlk etapta Tarsus'ta Sivil Havacılık Fakültesi'ni kurmayı planladıklarını anlatan Çamsarı, şöyle konuştu:

"Sağolsunlar bu konuda ciddi bir yer gösterdiler. Yeni açacağımız fakültelerin yerleşimi açısından bizim kaygımız kalmadı. Çünkü bugüne kadar, bizi engelleyen ana şey Tarsus'taki mevcut fakülte ve yüksek okulların su havzasına yakın olmasıydı ve orada biz bir laboratuvar binası ya da fakülte binası bile inşa edemiyorduk. Çünkü su havzası nedeniyle izin verilmiyordu. Şu anki düşüncem açık söyleyeyim buraya yeni fakülteler ve eski fakültelerinde buraya taşınması, yüksek okullar dahil. Gördüğümüz arazilerin üzerinde yeni ve güzel bir kampüs oluşturulması başlı başına bence güzel bir proje olur." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Üniversitesi Ahmet Çamsarı Şevket Can Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title