Haberler

Meü Öğrencilerine Satranç Kursu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Satranç Topluluğu, üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 40 öğrenciye satranç kursu verdi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Satranç Topluluğu, üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 40 öğrenciye satranç kursu verdi.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Satranç Topluluğu tarafından 1-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen satranç kursu, Satranç Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Sadık İnel ve topluluk başkanı Sertaç Altuğ tarafından verildi. Haftanın iki günü birer saat olarak gerçekleştirilen ve 40 öğrencinin katıldığı kurs, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu dersliklerinde yapıldı. Kursta katılımcılara, satrancın tanıtılması, tahtanın doğru konumlanması, taşların dizilimi, hareketi ve değeri ile piyon terfi ve rok gibi teknikler öğretildi.

Tamamlanan kursla ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi İnel, kursiyerlerin satranç oynarken keyif alabilecek bir seviyeye geldiklerini belirterek, "Üniversite öğrencilerinin farklı alanlarda kendilerini ifade edebilmelerini ve satrancı bir oyun olarak yaşamlarının içine almalarını sağlamaya çalıştık. Satranç, konsantrasyonu ve stratejik düşünmeyi gerektiren bir oyundur. Bu ise kişilerin yaşamlarını daha planlı programlı hale getirir. Biz de öğrencilerin bu alışkanlığı edinmelerine katkı sağlamayı amaçladık" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title