Haberler

Meü İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Ders Boykotu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, 19 Aralık 2013'te meydana gelen rektörlük işgali sonrası açılan soruşturmaları boykot ederek, derslere girmeme kararı aldı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, 19 Aralık 2013'te meydana gelen rektörlük işgali sonrası açılan soruşturmaları boykot ederek, derslere girmeme kararı aldı.

Bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından 19 Aralık 2013 tarihinde öğrenci yurduna ulaşımın sağlandığı yolun yapımı için Çiftlikköy Kampüsü'nde eylem düzenleyen bir grup öğrenci, taleplerinin karşılanması amacıyla rektörlük binasını işgal etmişti. MEÜ yönetiminin rektörlük işgali eylemine katıldığı öne sürülen 121 öğrenci hakkında soruşturma açtığı ileri sürüldü. Soruşturma açılan öğrencilerden 27'sinin ise tedbir amaçlı okula girişlerinin yasaklandığı iddia edildi. 67 öğrenci hakkında da Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bunun üzerine soruşturma açılan öğrenciler bir süredir eylem yaparken, bunlara İletişim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler de destek verdi. İletişim Fakültesi öğrencileri hem kendi bölümlerindeki 12 arkadaşlarına destek vermek hem de tedbir kararı devam eden arkadaşları için İletişim Fakültesi önünde bir araya geldi. Öğrenciler buradan sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda fotoğraf makinelerini yere bırakan öğrenciler adına açıklama yapan Nesime Karateke, "Soruşturma açılan ve tedbir kararı alınan 12 İletişim Fakültesi öğrencisi, görüntü aldıkları ve haber yaptıkları için bu uygulamaya maruz kalmışlardır. Ayrıca olay günü okulda olmayan gazetecilik öğrencisi iki arkadaşımız da bu hukuksuzluktan nasibini almıştır. Yaşanan bu olay iletişim öğrencilerinin şimdiden baskı ve hukuksuzluğa maruz kaldıklarını göstermektedir. İletişim Fakültesi öğrencileri olarak soruşturmalara, tedbir kararlarına, arkadaşlarımızın haber yapma hakkının elinden alınmasına ve baskılara maruz kalmasına karşı mücadele edeceğiz. Bu doğrultuda Perşembe ve Cuma günü derslere girmeyerek boykot kararı alıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, MEÜ Çiftlikköy Kampüsü giriş kapısına kadar yürüdü. Kapı girişinde de basın açıklaması yapıp, şarkılar söyleyen öğrenciler, ardından olaysız bir şekilde eylemlerine son verdiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title