Haberler

Meü'de 'Kriz, İktisat ve Türkiye' Sempozyumu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü tarafından, ’Kriz, İktisat ve Türkiye’ konulu bir sempozyum düzenlendi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü tarafından, 'Kriz, İktisat ve Türkiye' konulu bir sempozyum düzenlendi.

Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu ve Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan iki oturuma da ilgi yoğun oldu. Sempozyumun dinleyicileri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, öğretim elemanları ve öğrenciler olmak üzere farklı fakülte ve bölümlerden de öğretim elemanları yer aldı. İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tuncer moderatörlüğünde yapılan ilk oturum, 'Kriz ve İktisat' başlığıyla gerçekleşti. Bu oturumun konuşmacıları, İstanbul Üniversitesi Maliye Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İzzettin Önder, Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse ve bağımsız araştırmacı Dr. Bengi Akbulut oldu. Prof. Dr. Önder krizin, teori ve pratiği arasındaki ilişkiyi inceleyerek bu ilişkinin iktisat eğitimi üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Prof. Dr. Köse ise teorik ve tarihsel olarak ekonomik kriz ve iktisat bilimi ilişkisini ele aldığı konuşmasında iktisat biliminin, anlattığı ekonomik hikayenin ritmini taşıdığını vurguladı. Ekonomik, toplumsal ve ekolojik krizlerin birlikteliğini irdeleyen Dr. Akbulut da son dönemlerde Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) altında geliştirilen 'yeşil ekonomi' tanımlamaları ve gelişmelerini ele aldı, yeşil ekonomiye bazı eleştiriler getirdi.

Sempozyumun öğleden sonraki ikinci oturumun moderatörlüğünü MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Semiha Aytemiz üstlenirken konuşmacılar, Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu, Ankara Üniversitesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nilgün Erdem ve üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Değirmen oldu.

'Kriz ve Türkiye' ana başlığıyla yapılan oturumda, Prof. Dr. Fisunoğlu, Türkiye'deki emek piyasasında yaşananlar üzerinde durdu. Son yıllarda ortaya çıkan gelişmeleri değerlendiren Prof. Dr. Fisunoğlu, 2007-2008 küresel finansal krizin emek piyasası üzerindeki etkileri üzerine analizlerini aktardı. Doç. Dr. Erdem ise 2007-2008 Küresel Finansal Kriz öncesi ve sonrası sermaye giriş-çıkışını ayrıntılı olarak sundu, ekonomik büyüme arasındaki derin ilişkiyi ele aldı. Ticaret blokları ve bunların Türkiye dış ticaretine etkileri üzerine konuşan Prof. Dr. Değirmen de son yıllarda görüşmeleri yoğunlaşan Trans-Pasifik Ticaret Anlaşması (TPP) ve Trans-Atlantik Ticaret Anlaşması (TTIP) sonrasında gelişecek dünya ticaretini ve bu ticarette Türkiye'nin konumunu ele aldı.

Sempozyum sonunda, katılımcı öğretim üyelerine teşekkür plaketi verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Üniversitesi Ankara Üniversitesi Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title