Haberler

Meü'de Eylemci Öğrencilere Yaka Paça Gözaltı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 'İş Dünyası Üniversiteli Gençlerle Buluşuyor' konulu konferansın yapılmasına engel olmaya çalışan bir grup öğrenciye polis müdahale etti.

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 'İş Dünyası Üniversiteli Gençlerle Buluşuyor' konulu konferansın yapılmasına engel olmaya çalışan bir grup öğrenciye polis müdahale etti. Aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu 9 kişi yaka paça gözaltına alındı.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genç MÜSİAD Mersin ve MEÜ Kariyer Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İş Dünyası Üniversiteli Gençlerle Buluşuyor' adlı konferansa bir grup öğrenci engel olmaya çalıştı. Prof.Dr.Uğur Oral Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın başlamasına dakikalar kala aralarında sol görüşlü öğrencilerin de bulunduğu grup, konferansın yapıldığı salonun kapısında durarak giriş çıkışlara izin vermedi. 'Sermaye defol üniversiteler bizimdir', 'YÖK polis medya bu abluka dağıtılacak', 'Üniversiteler bizimdir polis defol' ve 'İşçilerin katili sermaye devleti' şeklinde sloganlar attı. Bu sırada eylemci öğrencilerden Ayça Yener yaptığı açıklamada, "Bizler üniversitelerde sermayedarların, işçi katillerinin rahatça konferans yapmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Olay yerine gelen sivil polisler, girişi engelleyen öğrencileri uyararak eylem son vermeleri çağrısında bulundu. Öğrenciler yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayınca Çevik Kuvvet polisleri müdahalede bulundu. Çevik Kuvvet polislerinin sert müdahalesi sonucu aralarında kızların da bulunduğu 9 öğrenci yaka paça gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası ise duruma tepki gösteren öğrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelerek, üniversite rektörlüğü ve polis aleyhine slogan attı.

Konferans ise polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title