Haberler

Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı: Operasyonlardaki Hedef MHP'ye Giden Oylar!

Güncelleme:

Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Özer Sencar, sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Sencar, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlar ile olası bir erken seçimde MHP'ye giden oyların geri alınmak istendiğinin hedeflendiğini kaydetti. Sencar ayrıca PKK'nın karşı saldırıları ile HDP'yi de zora sokacağını belirtti.

İşte Sencar'ın Twitter adresinden paylaştığı o mesajlar:

1. Dünkü sınır olayı üzerine Ankara Işid'e karşı beklenenden daha hızlı ve daha sert tavır almaya başladı.

2. Türkiye'nin Işid'e karşı ABD'nin yönettiği koalisyonda yer alması ve Suriye'deki Işid hedeflerini ABD uçaklarının vurması için

3. İncirlik üssünü açması Işid'in ülke içindeki saldırı riskini aniden ve büyük oranda artırdı

4. Buna karşı tedbir olarak birçok şehirde 300 civarında Işid militanı/sempatizanı tutuklandı.

5. Bir süredir kısmen sıkılaştırılmaya başlayan sınır kontrolleri çok daha yoğunlaşacak ve Işid'e gösterilen sınır müsamahası bitecek.

6. ABD ile varılan anlaşma ile Türkiye Işid'le mücadeli çin Esad yönetimi konusundaki isteklerinden vaz geçtiği anlaşılıyor

7. Türkiye, Suriye topraklarına ve hava sahasına girme hedef ve planlarından vazgeçtiği anlaşılıyor. Halkın %68'i de bu politikadan yanadır

8. Hükümet önemli bir karar daha aldı ve İşid ile PKK'ya eş zamanlı olarak operasyonlara başladı. Bu erken seçimi dikkate alan bu karardır.

9. Bu kararlarla halk nezdinde Hükümetin İşid ve PKK'ya müsamaha gösterdiği şeklindeki algı yıkılmaya çalışılıyor.

10. Böylece Özellikle MHP'ye giden oyların geri alınması hedefleniyor. PKK'da, karşı operasyonları ile HDP'yi kamuoyunda zora sokacaktır.

11. Bu politikalar muhalefeti epey zorlayacak anlaşılan. Bakalım onların karşı politikaları ne olacak. Yaşayıp göreceğiz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Işid Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (80)

Ceyhanlı:

Halk cahil erken secim olacak akp tek başına gelecek pkk ile yenide barış akp dostları kürtleri erken secim icin üzüyor yoksa pkk hdp akp israil kurdu bop önemli ölen polis asker Allah rahmet eylesin bitti cıkar amaç teroristlerse idam yasası inanayım sana akp

12
511
yanıtYanıtla
turabMobil-ANDROID:

AKP secim sonrasındaki tutumuyla benim oyumu kaybetti...

45
237
yanıtYanıtla
o is zor artik:

Bu halk balik hafizalidir, atilan yeme erken secimde gelirse bunu tescillemis olacak. Ama ben ak partinin tek basina iktidari alabilecegini dusunmuyorum. Ne yaparsa yapsin, pkk ya gosterdigi musamaha ile kurt oylarini hdp ye turk oylarini da mhp ve chp ye kaptirdi. Halk balik hafizali da olsa gercegi hissediyor.

37
223
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bunlaR mhp''nin ne kadar haklı oldugunu ortaya cıkarıyor ve bence tam tersi mhp''nin oyLARI DAHADA ARTACAK

182
42
yanıtYanıtla
kenan:

Bahceli son operasyonla bitti eridi.ulkuculer dun itibariyle bahceliyi sildiler.Allahin isi iste.bu ulkeye hicbir faydasinin olamicagini acizligini tescilledi.butun mhpli arkadaslarim ulkuculer tayyibin ve ahmetin alnindan opuyo.yuzde 50 hadi gecmis olsun.

211
5
yanıtYanıtla
DEVLET BAHCELI ASKERLIGINI PARALI YAPMIS:

Insallah Erdogan baskan olacak.

61
120
yanıtYanıtla
AkasMobil-IOS:

Vurursun secim icin olur vurmazsin oy icin olur yalanin cezasi yok istedigini karalamak sedbest.

160
3
yanıtYanıtla
MILLETCEMobil-ANDROID:

Oylar Ak partiye ...ALKISLIYORUZ

142
12
yanıtYanıtla
KURTMobil-ANDROID:

mhp oy kaybı yapmıycak tam tersi oy kazanacak.

120
19
yanıtYanıtla
IHL li:

Mhp ye veren halk heeee p.. pişman oldu beyler.neyin kafasindasiniz.akıllı olun .Türklük Türklük diyorsunuz. Madem öyle devlet Bahçeli Apo yu niye vaktinde asmadi.

123
10
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title