Haberler

Metropoll Anketi: MHP Düşüyor, HDP Oyunu Artırıyor

Güncelleme:

Metropoll'ün ağustos ayı seçim anketinde yüzde 15.7'lik kesimin desteğini alan MHP'yi, yüzde 14.7 ile HDP takip etti. AK Parti'ye destek yüzde yüzde 41.7 olarak belirlendi.

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, ağustos ayı seçim anket sonuçlarını CNN Türk'te açıkladı.

SENCAR: BİR KEZ DAHA KOALİSYON OLACAK

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde partilerin oy oranlarının değişmeyeceğini, bir kez daha koalisyon zorunluluğunun doğacağını iddia etti. Ağustos ayında tamamlanan araştırmaya göre HDP'nin oy oranını artırdığını da söyleyen Sencar, AK Parti'ye daha önce oy vermiş; ancak kızgınlık duygusuyla 7 Haziran'da sandığa gitmemiş seçmenin, yeniden AK Parti'ye oy vermeyi düşündüğünü kaydetti.

MHP DÜŞÜYOR, HDP YÜKSELİYOR

Özer Sencar, CNN Türk'te Metropoll'ün Ağustos ayı kamuoyu araştırma sonuçlarını açıkladı. 7 Haziran seçimlerinin hemen sonrası yaptıkları araştırmada AK Parti'nin oy oranının yüzde 41,7 olduğunu, Ağustos ayındaki oy oranının da aynı çıktığını söyleyen Sencar, bu iki aylık süreçte yaşanan gelişmelerin AK Parti'nin oy oranını değiştirmediğini ifade etti. Araştırmaya göre CHP'de küçük bir artışın olduğunu, MHP'de ise yine istatistiksel olarak anlamlı olmayan bir düşüşün yaşandığını kaydeden Sencar, HDP'nin oy oranında ise büyük bir sıçrama olduğunu söyledi.

İşte Sencar'ın açıkladığı o anketin sonuçları;

"KÜSKÜNLERİN TERCİHİ YİNE AK PARTİ"

AK Parti'ye 2011 seçimlerinde oy vermiş; ancak 7 Haziran seçimlerinde partisine olan kızgınlığı nedeniyle sandığa gitmemiş seçmenin, yeniden AK Parti'yi tercih ettiğini söyleyen Sencar, bu seçmenin AK Parti'ye verilen dersi yeterli bulduğunu kaydetti. HDP'nin oy oranındaki artışın protesto oylardan kaynaklandığını da ileri süren Sencar şöyle konuştu;

"Şimdi 7 Haziran'da birisi 13 birisi de 16 oy almalarına rağmen, MHP ve HDP'nin milletvekili sayıları eşitti. Bunun sebebi HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da oyları süpürmesiydi, milletvekillerinin neredeyse tamamını almasıydı. Araştırmada HDP'nin bölgesel üstünlüğünden dolayı, oyu MHP'den düşük olmasına rağmen milletvekili sayısı yükselmiştir. HDP'nin 1,5 bir oy artışı HDP'ye daha fazla milletvekili getirirken, sandıkta oy oranı itibariyle dördüncü parti olmasına rağmen milletvekili sayısı itibariyle parlemantonun üçüncü partisi konumuna yükseltmektedir.

"KOALİSYON KURULACAK"

Seçimden sonra bir koalisyon hükümeti kurulacağını düşünüyorum, kurulmasına izin verilirse birileri buna engel olmassa. Mesala diyelim ki AK Parti ile CHP arasında bir koalisyon kurulursa, ana muhalefet partisi HDP olacak MHP değil."


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (160)

BALTA ÇETESİ:

HDP HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR BU BİR GERÇEK...

186
48
yanıtYanıtla
Fatih:

Günde gelecek hdp kim ne yapmişsa hesabini soracak ey koltuk sahipleri oturduğunuz koltuklar olmayinca ne yapacaksiniz adaleti kendi çikarlariniz içindin kullandiniz anayasayi değiştirdiniz her türlü suçu kullandiniz hesap vereceksiniz kaçamazsiniz

yanıt1
yanıt0
KEMAL:

YALAN HABER HDP YE YİNE OY TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR. AMA ARTIK BİTTİ 7 HAZİRAN 1 SEFER OLUR. HDP NİN DE OYU DÜŞECEK GÖRECEĞİZ.

72
94
yanıtYanıtla
MEHMET:

EWET GÖRECEKSİN NASIL ARTACAK HDP NIN OYLARI SİZİN GİBİ ZAVALLILAR PATLAYACAKLAR YARINLAR İÇİN VE YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

yanıt0
yanıt0
Artık hdpliyim:

yaşasın barış

97
49
yanıtYanıtla
ARTIK AKP LİYİM:

GÖRDÜK BARAŞI

yanıt0
yanıt0
HDP YI KAPATIP ERDOGANI BASKAN YAPACAGIZ:

HDP YI KAPATIP ERDOGANI BASKAN YAPACAGIZ.

41
92
yanıtYanıtla
realist:

zııııııırrrrrrrrrrrtttttttttttttt erenköy

yanıt0
yanıt1
URFASURUÇ63:

HDP BU KEZ BARAJI GEÇMEZSE NE OLACAK . . . . . SÖYLERMİSİN AKTROLLL

yanıt0
yanıt0
CAN DERSİMLİ:

HDP CHP KOALİSYONU KURULMALI GÜMBÜR GÜMBÜR HDP 3. PARTİ OLUYOR. MHP YİNE AYNI OYU ALSA YİNE AYNI ÇÖZÜMSÜZ TAVRINI SÜRDÜRECEK AKP ZATEN DİKTATÖR BOZUNTUSU 1KASIMDAN 60 GÜN SONRA BİR DAHA ERKEN SEÇİME GİDER AKP DOLAR 10 LİRA OLUR BU SEFER TEK ÇIKIŞ YOLU CHP-HDP KOALİSYONU

130
0
yanıtYanıtla
Tüm 160 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title