Haberler

Metropolit Trambas Kilise Yapımı İçin Yardım İstedi

Güncelleme:

Pisidya Metropoliti Sotirios Trambas, yerleşik Ortodokslar için Alanya'da kilise yapmak istediklerini belirterek izinler konusunda Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'den yardım istedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Paskalya ayinini yöneten Pisidya Metropoliti Sotirios Trambas, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti. Metropolit Trambas'a ziyarette ilçede yerleşik yaşayan Rus uyruklu Polina Akar ve Valeria Koptelova da eşlik etti.

YILLIK İZİN TALEP ETTİ

Ziyaretin anısına Başkan Yücel'e bazı hediyeler veren Metropolit Trambas, Alanya'daki Aya Yorgi Kilisesi'nde her ay düzenledikleri ayin için belediyeden yılsonuna kadar izin istedi. Başkan Yücel ise belediyenin izin vermesinde bir sorun olmadığını, ancak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden izinlerin aylık alınabildiğine dikkati çekti.

MECLİS KARARI VAR

Alanya'nın 'Yeni Büyükşehir Yasası' kapsamında kapatılan Mahmutlar Belediye Meclisi'nin, daha önce kilise yapımı için karar aldığını kaydeden Metropolit Trambas, Başkan Yücel'e bu konuda nasıl bir yol izleyebileceklerini sordu. Başkan Yücel ise 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra Alanya'nın mahallesi olan Mahmutlar'ın 5 kilometre kuzeyinde tahsis edilen arsaya kilise yapılması için yardımcı olacağına söz verdi.

KARAR 30 YIL ÖNCE ALINDI

Metropolit Trambas, her ay Alanya'ya gelerek yerleşik Ruslara ve Rusça konuşan diğer ülkelerin vatandaşlarına dini hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Ortodokslar için her ay kiliseye gidip ibadet etmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Trambas, "Burada yaşayanlar da her ay bunu yapmaya çalışıyor. Bir kilise olması halinde Rusların Alanya'ya daha çok geleceğini düşünüyorum. Alanya'ya kilise yapma kararı 30 yıl önce alındı. Ancak izin alabilirsek şimdi yapmayı düşünüyoruz. İhtişamlı bir kilise olmayacak. İnsanları bir araya toplamak için basit görünümlü bir yapı olacak" dedi.

'YARDIMCI OLACAĞIZ'

Kilise için yardımcı olacaklarını belirten Başkan Yücel ise "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 'Herkes kendi inancı doğrultusunda ibadet edebilecek' demiştir. Biz de atalarımızın izinde gittiğimize göre, hangi dine inanırsa inansın herkesin ibadetini özgürce yapmasında bizim için bir sakınca yok" diye konuştu. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aya Yorgi Kilisesi Adem Murat Yücel Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title