Haberler

Metro İstasyonunda Kan Bağışında Bulundular

Kan bağışına dikkat çekmek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında yolcular metro istasyonlarında kurulan alanlarda kan verdi.

Kan bağışına dikkat çekmek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında yolcular metro istasyonlarında kurulan alanlarda kan verdi.

Türk Kızılayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul, Kan Bağışı Etkinliği düzenledi. Kan bağışına dikkat çekmek için düzenlenen kampanya kapsamında yolcuların yoğun olarak kullandığı Pendik, Ünalan, Yenikapı, Hacıosman ve Kirazlı metro istasyonlarında yolcular kan bağışında bulundu. "İki Durak Arası İyilik Molası" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve metro çalışanları kurulan alanda kan vererek, kampanyaya destek verdi. Seyahat eden yolcular, metro istasyonunda kan vererek, kan bağışının önemine dikkat çekti.

"En çok kullanılan 5 durakta kan bağışlama noktaları bulunuyor"

En çok kullanılan 5 durakta bağış noktasının bulunduğunu belirten Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Gayet güzel ve inovatif bir kampanya gerçekleştirdi. İstanbul 8 bin 500 yıllık bir şehir ve çok sayıda katmanı var, yeni katmanı da metro katmanı. Yerin altından bir güzel hayat var aslında karınca gibi milyonlarca insan buraları kullanıyor. Dolayısıyla bu bizim için de iyi bir fırsat oldu. 'İki durak arası iyilik molası' adında bir kampanya bu. En çok kullanılan aktarım noktaları olan bu duraklarda vatandaşlarımız gelip kan bağışlayabilecekler" dedi.

Başkan da kan bağışına destek verdi

Kan bağışında bulunan Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak böyle önemli bir sosyal konuya parmak basmak istedik. Hepimizin hayatında Kızılay ile kan ile alakalı bir hastalık olayı mutlaka olmuştur. O yüzden geçmişte bu durumu yaşayan, Kızılay olmasa belki de hastamızı kaybedecek durumda olduğumuz günleri yaşamış bir vatandaş olarak her 2-3 senede buna katkı da bulunurum aynı zamanda" ifadelerini kullandı.

Kan bağışında bulunan Ahmet Gül isimli yolcu, "Açıkçası önemli olduğunu düşündüğüm için havaalanına giderken yolumu değiştirip geldim buraya. Uzun zamandır da araştırıyordum kan vermeyi. Daha çok yayılmasının hedeflenmesi beni çok mutlu etti. Herkesin yapmasının gerekli olduğu önemli bir şey" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Yenikapı metro istasyonunda müzik dinletisi de sunuldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Kızılayı Pendik Kınık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title