Haberler

Metro, Bocuse d'Or'un Ana Sponsoru Oldu

Güncelleme:

Erol Sarıdoğan, Gürcan Gülmez, Murat Çakıroğlu ve Volkan Karataş Şef Mehmet Gürs'ün koçluğunda özel bir mönüyle basının karşısına çıktı.

Yarışma öncesinde, Türkiye finaline kalan 4 şef Erol Sarıdoğan, Gürcan Gülmez, Murat Çakıroğlu ve Volkan Karataş Şef Mehmet Gürs'ün koçluğunda özel bir mönüyle basının karşısına çıktı. Basının yoğun ilgisinin olduğu gecede finalist şefler, Büyük Final öncesi yeteneklerini sergiledi.

Metro Toptancı Market dünyanın en prestijli gastronomi yarışması olan Bocuse d'Or Aşçılık Yarışması Türkiye ayağının Ana Sponsoru ve Ürün Tedarik Sponsoru oldu. Dünyada gastronomi trendlerine yön veren, jürisinde dünyanın en iyi şeflerini ağırlayan ve yine birbirinden başarılı yıldız şeflerin kıyasıya yarıştığı Bocuse d'Or Aşçılık Yarışması, Türkiye'de ilk kez Sirha İstanbul Fuarı bünyesinde 9 Mart günü İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada finale kalan 4 şef Erol Sarıdoğan, Gürcan Gülmez, Murat Çakıroğlu ve Volkan Karataş 9 Mart'taki yarışma öncesinde, yarışmada kullanacakları malzemelerden özel bir mönü hazırladı. Sadece bu geceye özel olarak hazırlanan yemekler, şefler tarafından konuklara tanıtıldı ve ikram edildi. Volkan Karataş "Lagos Marine", Gürcan Gülmez "Levrek Fırın" hazırlarken, Erol Sarıdoğan ve Murat Çakıroğlu "Kuzu Sırt" hazırladı.

Özerkan: "Türk mutfağını ve şeflerini dünya daha yakından tanıyacak.''

Gecede konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan: "Yemeğin insanları ve kültürleri ne kadar yakınlaştırdığını tüm iş hayatım boyunca hayranlık ve şaşkınlıkla gözlemledim.

Türk mutfağının ve yenilikçi şeflerinin dünyanın önemli gastronomi platformlarında tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü Türk mutfağı ve kültürünün hak ettiği yeri bulması en büyük hayalimiz. Bu amaçla Bocuse d'Or gibi önemli organizasyonlara destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

İnanıyorum ki Türkiye'yi temsil edecek genç ve cesur şefimiz büyük başarılar kazanacak, göğsümüzü kabartacak. Ancak daha da önemlisi Türk mutfağını ve şeflerimizi dünya daha yakından tanıyacak." dedi.

9 Mart'ta Türkiye Birinciliği elde eden yetenekli şef, Türkiye'yi 2014 yılı Mayıs ayında İsveç'te düzenlenecek olan Avrupa Finali'nde temsil edecek. Avrupa Finali'nde başarı elde etmesi durumunda ise Dünya Finali'nde yarışma hakkı elde edecek.

Bocuse d'Or Yarışması Şef Paul Bocuse tarafından kuruldu ve onun başkanlığında geliştirildi. Şef Bocuse 46 yıl boyunca 3 Michelin yıldızı taşıdı, yüzyılın şefi seçildi ve gastronominin "şah"ı kabul edilir.

Metro Aynı Zamanda Tedarikçi Sponsor

Metro, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen yarışmada şeflere ürün tedariği de sağlıyor. Geniş ürün çeşitliliği; tazeliği ve sağlığı Metro güvencesiyle garanti altına alınmış taze ürünleri ile fark yaratan Metro, şeflerin en lezzetli yemekleri hazırlamasına katkı sağlıyor.

Metro Sirha Fuarı'nda profesyonellere sunduğu çözüm ve hizmetleri yansıtan özel bir stand ile de boy gösterecek. Metro standı fuar süresince Türk Mutfağı Araştırmacısı, Şef Vedat Başaran ile Türk mutfağının seyri üzerine bir söyleşiye ve Önolog Jean-Luc Colin ile Türk şarapları üzerine bir söyleşiye de evsahipliği yapacak.

Bocuse d'Or Türkiye Jüri Üyeleri

Mehmet Gürs (Mikla)

Mehmet Gök (d.ream-Doğuş)

Rudolf Van Nunen (The Marmara Otel)

Aydın Demir (Divan Otel)

Murat Karaduman (Borsa)

Christian Tetedoie (Fransa)

Joe Barza (Lübnan)

Karl Guggenmos (WACS Global)

Knud Bundgaard (Hilton Otel İstanbul)

Sergio Mei (İtalya)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Gürs Türkiye Karataş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title