Haberler

Metrıc'ten İlk Çeyrekte %40'lık Büyüme

Analitik uygulamalar ve iş zekası konularındaki uzmanlığını ile kurumların iş süreçlerini geliştiren çözümler sunan METRIC, çalışanları ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Analitik uygulamalar ve iş zekası konularındaki uzmanlığını ile kurumların iş süreçlerini geliştiren çözümler sunan METRIC, çalışanları ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

2015 yılının değerlendirildiği ve 2016 hedeflerinin açıklandığı toplantıda METRIC Genel Müdürü Gökhan Arıksoy, METRIC'in 2015 yılında danışmanlık ve Ar-Ge gelirlerinde yüzde 13 büyürken 2016 yılına da hızlı bir giriş yaptığını kaydetti. 2016 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemindeki toplam satış gelirlerine göre %40'lık bir büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arıksoy, bu büyümenin %91'lik kısmını danışmanlık gelirlerinin oluşturduğunu belirtti.

Arıksoy konuşmasında, "Geçen yılki seçimlerden sonra siyasi ve ekonomik istikrarın tekrar sağlanmasıyla kurumsal müşterilerimizin yatırım kararları ciddi anlamda hızlandı. Hedefimiz 2016 yılında 2015 rakamlarının üzerine çıkarak yüzde 30-35 bandında bir büyüme yakalamak." dedi.

Metric olarak 100'e yakın personel sayısının yüzde 40'ını Ar-Ge personeli olarak istihdam ettiklerini de vurgulayan Arıksoy, "TÜBİTAK Ar-Ge projelerimizin ilk meyvelerini 2015 yılında aldık ve bu kapsamda iki Ar-Ge projemizden ürettiğimiz yazılım ürünlerini Yapı Kredi Bankası, HSBC, Turkcell, Vodafone, BAT ve AvivaSA ile hayata geçirdik. Yine 2015 yılı içerisinde Sanayi Bakanlığından Ar-Ge merkezi sertifikamızı aldık. Yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımızı ve geliştirmelerimizi hem Türkiye pazarı için hem de global pazar için gerçekleştiriyoruz. Bu alanda yurtiçi ve yurtdışı referanslarımız daha da artacaktır. Bazı global firmalarla yurtiçi-yurtdışı ortaklıklar planlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Müşterilerimizin verimlilik ve karlılıklarını arttırırken aynı zamanda maliyetlerini de düşürerek, uluslararası rekabet güçlerini en üst seviyeye taşıyan iş analitikleri çözümleri geliştirmeliyiz." mesajının çıktığı toplantıda geçen yıl başarılı performansları ile dikkat çelen çalışanlara da ödülleri takdim edildi. Aynı zamanda bu yılki ödüller, ödül alanlar adına Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağış yapılması şeklinde özelleştirildi.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title