Haberler

MetLife ve TOG Çocuklar için Elele Verdi

Güncelleme:

'Snoopy ile Kitap Okuyoruz!' sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor.

Türkiye'nin en yaygın gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile sürdürülen projenin lansmanı 10 Haziran Salı günü, cemiyet hayatının önde gelen isimleri ve çocuklarının katılımı ile PartyKids'te gerçekleştirildi.

Türkiye'nin genç ve başarılı hayat sigortası ve emeklilik şirketi MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş., Türkiye'nin en yaygın gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.

Çocukların ve gençlerin geleceğini önemseyen MetLife, ' Snoopy ile Kitap Okuyoruz!' projesi ile Türkiye'nin dört bir yanındaki okullara ulaşarak, gelecek nesillere fayda sağlamayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

"Gençlerimiz ve çocuklarımız için proje geliştirmeye devam edeceğiz"

Avrupa'da yüzde 21 olan okuma oranının Türkiye'de sadece on binde 1 olduğunu belirten MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Deniz Yurtseven, "Bu çerçevede çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma bilincini aşılamak ve ihtiyaç sahibi okullara kitap bağışında bulunmak hedefiyle adım attığımız ' Snoopy ile Kitap Okuyoruz' projesini oluşturduk. Bizler MetLife olarak kurumsal vatandaş kimliğimizle bu vazifeyi yerine getirmek için bir adım attık. Gelecek dönemde de gençlerimiz ve çocuklarımız için projeler geliştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Eş Başkanı Tuğba Jabban "2006 yılından beri Türkiye'nin dört yanında TOG'lu gençler tarafından hayata geçirilen kitap okuyoruz etkinliği ilk defa bu sene MetLife gibi önemli bir kuruluşun desteği ile yapıldı. Hem MetLife'a hem de Snoopy'ye bu anlamlı projede TOG'a vermiş oldukları destek için çok teşekkür etmek istiyorum. Bu sene toplanan 6500 kitabının önümüzdeki yıllarda 65.000'lere 650.000'lere ulaşmasını diliyorum" dedi.

Proje kapsamında Mayıs ayı içinde Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Denizli, Aydın, Yalova, Isparta, Bartın, Bursa, Gaziantep ve Çanakkale'de Snoopy kulübelerine gönüllülerin yardımı ile toplanan 6 bin 500 adet kitap, ihtiyacı olan okullara bağışlandı.

'Snoopy ile Kitap Okuyoruz!' projesinin ilk adımı ise MetLife marka elçisi Snoopy ile birlikte 350 Toplum Gönüllüsü'nün 24 Mayıs 2014, Cumartesi günü, Türkiye genelindeki 11 ilde eş zamanlı olarak kent meydanlarında kitap okuması ile atılmıştı.

PartyKids'te gerçekleşen lansman etkinliğine Ayşe Kucuroğlu, Emine Ün, Pınar Talay Ayaydın, Pınar Hotiç, İpek Toplusoy, Elif Gönlüm, Hande Acar, Işıl Reçber, Ahu Orakçıoğlu, Berrin Okçu, Revna Demirören, Aylin Yılmaz, Begüm Tacir, Ayşegül Yüksel, Şebnem Ünlü, Zeynep Üstünel, Sinem Güven Ersönmez, Sitare Akdilek, Cansen Kut gibi ünlü isimler de çocukları ile katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Snoopy Elele Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title