Haberler

Korucu Metinan aşireti BDP'ye katıldı

Güncelleme:

Geçmişte PKK ile şiddetli çatışmalar yaşayan Metinan Aşireti lideri Mehmet Şerif Temelli, yaklaşık 5 bin kişi ile birlikte BDP'ye geçti.

Mardin'in Derik ilçesinde Metinan aşireti liderlerinden M. Şerif Temelli ve akrabaları, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk'ün de katıldığı törenle BDP'ye katıldı.

BDP seçim bürosunda düzenlenen törene Türk'ün yanı sıra eşbaşkan adayı Süryani asıllı Februniye Akyol ve çok sayıda partili katıldı. 

TÜRK: AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK

Burada bir konuşma yapan Türk, Metinan aşiretinin BDP'ye katılımıyla Kürt halkının birlik ve beraberliğinin pekiştiğini söyledi. Türk, "Bu topraklardaki amacımız beraberlik ve barıştır. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece özgürlüğümüzü de elde edeceğiz. Bizler bu topraklarda Mihelmi, Süryani ve Arap kardeşlerimizi de kucaklayarak yaşamak istiyoruz. Türk halkı ile herhangi bir düşmanlığımız yoktur. Düşmanlığımızı yaratan sisteme karşıdır. Bu coğrafyada herkes birbirlerini kucaklamalı ve özgürlük mücadelesine yürümeliyiz.

"BU SEÇİM BİZİM İÇİN BİR REFERANDUMDUR"

Bu seçim bizim için bir referandumdur. Tüm diğer bölgelerdeki partilerin hep dikkatleri bu bölgeye yoğunlaşmıştır. Kendi bölgelerinde ne kadar oy alırlar, kendilerini nasıl ispatlayabilirler diye izliyorlar. İşte bizler de bunun için birlik olmalıyız. Öcalan özgürlük ve eşitlik için büyük fırsatlar verdi. Bizler bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bizlere katılarak desteklerini sunan Metinan aşireti lideri Mehmet Şerif Temelli ile birlikte katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

M. Şerif Temelli ise, "Bundan sonra halkımla beraber çalışacağım ve bundan mutluluk duyarım." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şerif Ahmet Türk Mardin Derik Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

roj mardinlidesperado_147@hotmail.com:

Hayırlı uğurlu olsun Bdp Diyarbakırdan sonra ikinci kaleyi sağlama alıyor. 430 bin seçmen içinde 150 bin oy akp ye ya çıkar ya çıkmaz. oylar bdp ye...

36
31
yanıtYanıtla
batmaneenevroz_72_@hotmail.com:

Basarilar allah yardimciniz olsun herkesin sonunda donecegi yer orasi bulgede buna benzer cok buyuk aileler katildi bdp ye medya gusterme zahmetine girmedi ne yazik

39
23
yanıtYanıtla
ISSIZson_elwedam@hotmail.com:

EY BDP BİRAZ YAVAŞLA ÜRKÜTÜYORSUN BU ASALETİNLE HEYBETİNLE !!!

34
27
yanıtYanıtla
Batmanlıseyhankartall@gmail.com:

Rabbim diğer aşiretlerinde oluk oluk BDP ye girmelerini nasip etsin. İnsanların inançlarına, fikirlerine, ırkına ve diline bakmaksızın herkesi kucaklayan, hor görmeyen ve herkesin temel hak ve özgürlüklerine saygı duyan tek parti BDP dir.

40
18
yanıtYanıtla
batmaneenevroz_72_@hotmail.com:

Hemserim meraketme cok yakindir

yanıt0
yanıt0
GUSULCAduygu35sal@hotmail.com:

ÖZLERİNE DÖNMÜŞLER İÇLERİNDE VARMIŞ...BELLİ OLUYOR ASKERİN NASIL ARKADAN VURULDUĞU KİMLERİN HABER UÇURDUĞU...

18
23
yanıtYanıtla
osmaniyelipolat.23@hotmail.com:

BEN MİHELMİ ARAP SURYANİ VATANDAŞLARLA YAŞAMAK İSTEMİYORUM.BENCE SEN GİT ONLARIN YAŞADIĞI YERLERDE YAŞA AHMET TÜRK.

9
28
yanıtYanıtla
ANIR201436987@isa.com:

anırmak sana mı düştü OSMANİYEM.

yanıt0
yanıt0
cevappolat23@hotmail.com:

siz önce bu memlekete yaptığınız ihanetleri temizleyin.Herkesin bir hesabı varsa Allahında bir hesabı var bekleyin göreceksiniz inşallah.

yanıt0
yanıt0
tayyipsorf.07@hotmail.com:

la bi bunların devleti yok kuruvesinler nolcak zaten kendileri yıkar sonra:)))

11
26
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title