Haberler

Metin Sözen: "Başkan Tahmazoğlu Şehir Adına Kısa Zamanda Önemli Çalışmalar Yaptı"

Şahinbey Belediyesi tarafından tarihi dokunun günümüze kazandırılması adına yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gezen ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalarda yapılırsa oluru gördük” dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından tarihi dokunun günümüze kazandırılması adına yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gezen ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, " Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı bu çalışmalarda yapılırsa oluru gördük" dedi.

Şehreküstü bölgesinde yapılan çalışmaları gezen Prof. Dr. Metin Sözen'e eşlik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

GAZİANTEP ULUSLAR ARASI BOYUTA TAŞINACAK

Gaziantep'e her gelişinde Şahinbey Belediyesi tarafından tarihi doku adına yapılan çalışmaları yerinde gördüğünü ve takdir ettiğini kaydeden ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Sözen, "Başkanımız yaptığı çalışmalarla belediyecilik ve şehir adına kısa zamanda yüksek sonuçlar aldı. Ayrıca bu yılın en önemli olaylarından biri de Başkanımızın Tarihi Kentler Birliğinden büyük ödülü alması olmuştur. Şahinbey'de yapılan çalışmalarla yapılırsa olur, yaparsak olur'u görüyoruz."Altı üstü kültür Gaziantep" dedik. Şimdi bunun somutlaştığı ve kurtuluş hareketine bağlandığı alanı geziyoruz. Bizim açımızdan bakıldığında altımızda oluşturulmuş, kat kat yeni bir şehir var. Şahinbey kendi sınırları içerisinde ki tarihi mirasın altına üstüne sahip, bu çalışma başladığı günden itibaren dış dünya içinde büyük bir açılım olacak. Herkesin bu çalışmaya destek vermesi ve Uluslar arası boyuta ulaşması için bizlerde yanında olacağız. Türkiye'ye yeni bir yarış hareketi gibi gözüküyor. O yüzden ben bu hareketin hızının, ivmesinin, heyecanının ve ileri hedeflerinin durmamasını istiyorum" diye konuştu.

TARİHİ DOKUNUN GÜNÜMÜZE KAZANDIRILMASI ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR

ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in tüm Türkiye'de ki tarihi varlıkların ortaya çıkarılması noktasında önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Hocamızın bu heyecanını görünce bizim harekete geçmememiz mümkün değil. Biz de Şahinbey'de Hocamızdan aldığımız bu ilhamla, sevkle, heyecanla, gayretle üst yapıda Pişirici Mescidi olsun, Tekke Camisi'nden başlayarak, Kabasakal Camisi'ne kadar olan bölgede 7 kilometre uzunluğunda sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptık. Daha öncesinde Gümrük Hanı ve Tarihi Bostancı Mektebi'nin restorasyonunu gerçekleştirdik ve geçen sene Tarihi Kentler Birliği Büyük Ödülünü bir ilçe belediyesi olarak ilk defa biz aldık. Bu onur bize yeter. Şimdi de arkamızda görünen Savaş Müzemiz başta olmak üzere altındaki mağaraların, kastellerin birbirleri ile olan bağlantılarının ortaya çıkarılması, mağaraların ortaya çıkarılması yer altındaki kültürümüzün de ortaya çıkarılması noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Sağ olsun Hocamız geldi, bizi şereflendirdi. Yine onun talimat ve direktifleri doğrultusunda bu çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz ile de el ele vererek inşallah götüreceğiz. Altı kültür, üstü kültür Gaziantep'i çok daha gün yüzüne çıkaracak çalışmalar sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Şehreküstü Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title