Haberler

Metin Şentürk'ten, Engelli Ressama Övgü

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, EYAFexpo Engelsiz Yaşam Fuarındaki standında davetlilerle buluştu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, EYAFexpo Engelsiz Yaşam Fuarı'ndaki standında davetlilerle buluştu. Bugüne kadar 6 bin 743 kursiyerin meslek öğrendiği Engelliler Sarayı'nda üretilen eserler ile ilgili bilgilerin verildiği standı ziyaret eden sanatçı Metin Şentürk, doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarıyla resim yapan Muhammet Uğur'u tebrik etti.

Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı. Fuar alanına ince ayrıntılarıyla tasarlanmış stantlar hizmet verdi.

Bağcılar Belediyesi de, fuara, 37 branşta kursun verildiği Engelliler Sarayı standını açarak katkı sağladı. Stantta değişik branşlarda meslek öğrenen kursiyerler, eserlerini tanıttı. Stantta sergilenen eserler arasında halı, kilim ve ahşap boyama da yer aldı.

Doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarıyla resim yapan Muhammed Uğur'un yaptığı çalışma standın ilgi çekici eserleri arasında yer aldı. Engelliler Sarayı standını ziyaret eden ünlü sanatçı Metin Şentürk, engelli kursiyerlerin hazırladığı ürünlerle yakından ilgilendi. Doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarıyla yağlı boya çalışma yapan Muhammet Uğur ile yakından ilgilenen Şentürk, "Seni tebrik ediyorum. Azmin ve kabiliyetinden dolayı her türlü övgüyü hak ediyorsun" diye konuştu. Şentürk, Uğur'u televizyon programına da davet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Bağcılar Belediyesi Metin Şentürk İstanbul Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title