Haberler

Metin Külünk Yüzyıl Önce Ermeni Çeteleri, Yüzyıl Sonra PKK Çeteleri Camileri, Okulları Yakıyor 3

Metin Külünk : Yüzyıl önce Ermeni çeteleri, yüzyıl sonra PKK çeteleri camileri, okulları yakıyor

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, DTK'nın öz yönetim kararını eleştirerek PKK'ya yönelik "Yüzyıl öncede Ermeni çeteciler camileri, okulları yakıyordu. Aralarındaki fark onlar Ermeni çeteciler, bunlar PKK terör örgütünün çeteleri" dedi.

"AVRUPA'NIN MÜLTECİ KONUSUNDA TÜRKİYE'DEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR"

AK Partili Metin Külünk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 'Mülteci akınının Avrupa üzerindeki siyasi etkileri' başlıklı Avrupa Mülteci Krizi Raporunu değerlendirdi. Suriyeli mülteci akınının AB göçmen meselesi için bir fırsat olduğunu değerlendiren Metin Külünk, buna neden olarak AB'yi bekleyen daha büyük bir göç dalgası olmasını gösterdi. Külünk "AB'yi bekleyen daha büyük bir göç dalgası var. Afrika'daki göç dalgasının Avrupa'ya yönelik kısmı. AB bu süreçte Türkiye'nin öneminin farkında olduğunu hissettiren ve vize meselesini çabuklaştırıp bu anlamda önünü açan yaklaşımın içinde değerlendirmelidir. Avrupa'nın bu konuda Türkiye'den öğreneceği çok şey var. Mülteci kampları açık bir hapishane özelliğindedir. ve bizim 4 yıldır Suriyeli kardeşlerimize yönelik gösterdiğimiz insani şartları eğer siz Avrupa'daki kamplarda ararsanız böyle bir fotoğraf beklemeyin" diye konuştu.

"YÜZYIL ÖNCE ERMENİ ÇETECİLERİ, YÜZYIL SONRA PKK'NIN ÇETELERİ"

Metin Külünk, DTK'nın 14 maddelik 'öz yönetim' kararını eleştirerek şunları söyledi: "Bu tür aymazlıklara vereceği cevap kendi tarihimizde gizlidir. Türkiye'nin partisi Teşviyike ile Maçka arasında eline saz alıp çakmakla olmaz. Teşvikiye'de yabancılaşmış aydınlarla oturup sohbet etmekle olmuyor. Türkiye'nin partisi olmak toprak bütünlüğü, huzur, demokratik şartlardaki gelişmişliğin bir parçası olmakla mümkündür. Bu millet hiçbir dönemde kendisine yönelik bu tür aymazlıklara eyvallah etmemiş ve etmeyecektir. Yüzyıl önce Ermeni çeteciler üzerinden İstanbul'a karşı neler yapılmak istendiğine bakılınca aynı fotoğrafın tekrar güncellendiğini görür. Yüzyıl öncede Ermeni çeteciler camileri, okulları yakıyordu. Aralarındaki fark onlar Ermeni çeteciler, bunlar PKK terör örgütünün çeteleri. Sırtlarını terör örgütüne yasadıklarını imtina etmeyenlerden, kendilerini Kandille birlikte görüyorlar. Bütünlüğe kast etmek isteyenler, Kürt haklının varlığına kast etmek isteyenler, barikatla hendekle ortak kaderi yok etmek isteyenlerle kendilerini aynı yerde görenlerin hepsinedir cevabım. Türk, Kürt ve Araplar yeniden bu coğrafyada barışı belirlemenin adı olacaktır."

"BİZ ÇAYIMIZI, KAHVEMİZİ, MİLLETLE İÇER, SİMİDİMİZİ BERABER YERİZ."

Metin Külünk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile randevu talebi reddini haklı bulduğunu, anayasaya için muhalefet yerine halkla görüşülmesini uygun bulduğunu belirterek şöyle devam etti: "Türkiye'deki sistem değişikliğiyle ilgili tartışmaları net ki muhalefet partilerinin yönetimleri halkın gerisinde. Anadolu'da bugün vatandaşlarımıza oy verenler muhalefet yönetimlerinin ilerisinde bir olgunluğa sahip. Bireysel kanaatim bu nezaketsizliği gösteren siyasi parti yönetimleriyle ne konuşacaksınız? Daha görüşme olmadan eğer başkanlık sistemiyle geleceksiniz çay muhabbeti yapan başbakanımıza saygısızlıkta kusur eden bu anlayışla ne görüşeceksiniz? O vakti halkımızla konuşmaya ayırmalıyız. Meselemizi ayırt etmeden anlatarak süreci dillendirmeliyiz. Niye kaçıyorlar? Neden kaçıyorlar. Bu millete gitmeliyiz konuşmalıyız. Milletimizle ittifakımızı bir kez daha ifade etmeliyiz. Aslında CHP ve bahsi geçen partinin yönetimleri konuşulmamasının zeminlerini hazırlıyorlar bu nezaketsizlikle. Biz çayımızı milletle içeriz bugüne kadar olduğu gibi. Temel farkımız çayımızı kahvemizi milletle içmektir. Çorbamızı milletle beraber kaşıkladık. Simidimizi milletle beraber yemeye devam ederiz. Onlarda milletin yükselişini seyredeler."

"BEN HİÇ UYUMADIM VE AYAKLARIMI UZATMADIM. BENİM İÇİN FARKETMEZ"

Metin Külünk, meclisteki idari amirlerin kulislerin gazetecilere kapatılacağını gerekçe olarak da milletvekillerinin uyuması ve ayaklarını koltuklara uzatmaları gösterildiğinin sorulması üzerine "Ben hiç uymadım ve ayaklarımı uzatmadığım için benim için fark etmiyor. Açıklıktan yanayım. Meclis yönetiminin kararlarına saygı duyarım ama bireysel kararım açık olmasından yana. Ama böyle bir gerekçenin olmasına inanmıyorum Böyle bir cümleyi de milletvekili kavramına haksızlık olarak görüyorum. Kendimize haksızlık etmeyelim lütfen. Kimse çalışmalarda üzerlerine düşen sorumluluğu yapmaktan kaçınmadı. 24 saat uykusuz çalıştık biz. Kulislerin kapatılmasını belli saatten sonra doğru buluyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Külünk AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title