Haberler

Metin Gündoğdu: "Muhsih Yazıcıoğlu Suikastının Arkasında Fetö Var"

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu suikastının arkasında FETÖ/PDY örgütü olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasında bulunan Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, Muhsin Yazıcıoğlu"nu şehit eden ekibin içindeydi" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğü dönemde BBP Genel Başkan Yardımcısı olan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi bazı gizli noktaların açığa çıktığını belirtti. O dönemde Yazıcıoğlu suikastının üzerine gidilmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını, zamanın BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun ihmal, kaza, kusur, suikast ne varsa ortaya çıkması için dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü belirten Gündoğdu, şöyle konuştu: "Sayın Gül, Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. 2 kez TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını sağladık. Bu sayede bazı bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Helikopterden bazı parçaların söküldüğü ve kaybolduğu ortaya çıktı. Bunun görüntüleri de basın kanalları ile de milletimize ulaştı. Darbe kalkışması sırasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a operasyon düzenlemek isteyen ekipte olan Aydın Özsıcak isimli şahıs, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun olduğu helikopterin GPS cihazını söken kişidir. Bu hain İzmir'de yakalandı. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı hakkındaki karanlık nokta da böylece açığa çıkmış oluyor. O dönemde Aydın Özsıcak gözaltına alınıyor, ancak bir süre sonra serbest bırakılıyor. Bu şahıs o günlerde iyice irdelenseydi ve karanlık yapılarla bağı ortaya çıksaydı belki bugün Cumhurbaşkanımızı tehdit eden ekibin içinde olamayacaktı. Bu durum bize gösteriyor ki Muhsin Yazıcıoğlu suikastının arkasında FETÖ var. Avukatlar bu işin üzerine gitmeli. Artık Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde bulunanlarda FETÖ'nün yörüngesinden çıkmak zorundadır."

"Halkın üzerine ateş açacak kadar haindiler"

Yaşanan darbe girişiminde en önemli noktanın halkın üzerine ateş açılması olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Cumhuriyet döneminde gerçekleşen darbelerin hiç birinde milletin üzerine ateş açılmadı. Bunlar asker değil, gözü dönmüş caniler, hainlerdir" dedi.

Darbe girişimine milletin kararlılığının engel olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "FETÖ üyesi teröristler milletin iradesini hiçe sayarak bu hain kalkışmayı gerçekleştirmek istedi ancak asil milletimizin kararlılığı buna engel oldu. Alanlarda tüm siyasi partilerden, görüşü ne olursa olsun farklı STK'lardan vatandaşımız vardı. AK Parti Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, Milli Gençlik Vakfı ve sayamayacağımız birçok STK darbeye girişimine karşı tek vücut oldu. Bu zafer tüm milletimizdir. Bundan önce gerçekleşen darbeler de hem sağ hem sol çok çekti. Bunun örnekleri hala hafızalardaki canlılığını koruyor. Siyaseti dizayn etmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar" diye konuştu.

"Hainler idam edilmelidir"

Halkın darbe girişiminde bulunan komutanların idam edilmesini istediğini belirten Metin Gündoğdu, "Benim şahsi görüşüm vatana ihanet suçuna idam cezasının getirilmesi gerekir. Cumhuriyet döneminde gerçekleşen darbelerin hangisinde asker kendi millerine ateş açmıştır? Her darbe alçaktır ama bunlar hainliğin doruklarına çıktılar. Kendi vatandaşını vuran, TBMM'yi bombalayan zihniyetin cezası ne olabilir. İntikamcı bir duyguya kapılmadan bu hainler cezalandırılacak. Ben de vatandaşımız gibi idam cezasının geri getirilmesi taraftarıyım" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muhsin Yazıcıoğlu Metin Gündoğdu AK Parti Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title