Haberler

Meteoroloji: Yoğun Kar Yağışına Dikkat, Hangi İllerde Kar Yağacak ?

Güncelleme:

Hangi illerde kar yağışı bekleniyor ? Meteoroloji, bazı bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.

Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar halindeki yağışların etkisini artırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir'in batısı arasındaki bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.

"VATANDAŞLAR DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALI"

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

EĞİTİME KAR ENGELİ

Giresun, Karabük, ​Ordu ve Hatay'ın bazı ilçelerinde 12 Ocak Pazartesi günü (bugün) okullar tatil edildi.

Giresun: Görele, Dereli ve Tirebolu ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildi.

Karabük: Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçenin yanı sıra Safranbolu ve Eflani ilçelerinde okullar yarın bir günlüğüne tatil edildi.

Ordu: Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Akkuş ve Gürgentepe ilçeleri genelinde okullara 1 gün ara verildi.

Hatay: Hatay Yayladağı ilçesinde buzlanma ve bazı yolların kapalı olması nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Trakya Bölgesi Çanakkale Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title