Haberler

Meteoroloji Uzmanından Haftalık Değerlendirme

Hava Tahmini Uzmanı İlker Koç, Perşembe günü yurdun büyük bölümünde yağış beklemediklerini kaydederek, “Yağışlı hava, Perşembe günü itibariyle yurdun doğu kesimlerinde sabah saatlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek” dedi.

Hava Tahmini Uzmanı İlker Koç, Perşembe günü yurdun büyük bölümünde yağış beklemediklerini kaydederek, "Yağışlı hava, Perşembe günü itibariyle yurdun doğu kesimlerinde sabah saatlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek" dedi.

Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağışlı havanın yurdu terk etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yağışlı hava, Perşembe günü itibariyle yurdun doğu kesimlerinde sabah saatlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

"Perşembe günü yağışlı hava yurdu terk ediyor"

Hava Tahmini Uzmanı İlker Koç, önümüzdeki 3 günlük periyotta yurdun Kuzey, İç ve Doğu kesimlerinde aralıklarla yağışlı havanın etkili olmasını beklediklerini ifade ederek, "Salı günü Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay, İstanbul çevrelerinde yağış beklentilerimiz var. Yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde ise Salı günü itibariyle kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Kar yağışlarının Salı günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yani Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile Diyarbakır, Batman, Muş, Bitlis illerinde yoğun olmasını bekliyoruz. Yoğun kar yağışlarına karşı Salı günü itibariyle bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Çarşamba gününe baktığımızda ise yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla yağışlı hava etkili, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çarşamba günü kar yağışı beklentimiz var. Çarşamba günü görülecek olan kar yağışlarının yine Orta ve Karadeniz kıyı kesimleri ile Bingöl, Bitlis, Muş,Van, Hakkari illerinde yoğun olmasını bekliyoruz. Perşembe günü yağışlı hava yurdu terk ediyor. Perşembe günü sabah saatleri itibariyle Rize, Artvin çevreleri ile Van, Hakkari çevrelerinde kısa süreli kar yağışı beklentimiz var" diye konuştu.

"Hafta sonu, az bulutlu, açık bir havanın etkili olmasını bekliyoruz"

Perşembe günü yurdun büyük bölümünde yağış beklemediklerini kaydeden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yağışlı hava, Perşembe günü itibariyle yurdun doğu kesimlerinde sabah saatlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Yağışlı havanın yurdu terk etmesiyle birlikte hava sıcaklığında Perşembe gününden itibaren yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere tüm yurtta artışlar bekliyoruz ancak Perşembe gününe kadar hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin altında soğuk hava Perşembe gününe kadar yurdumuzda etkisini sürdürecek, Perşembe gününden itibaren ise yurt genelinde yağışsız bir periyot bekliyoruz. Cuma günü de yurtta yağış beklentimiz yok, hafta sonuna baktığımızda ise yurdun büyük bir bölümünde az bulutlu, açık bir havanın etkili olmasını bekliyoruz. Ege kıyılarında cumartesi günü itibariyle kısa süreli sağanak yağış beklentimiz var. Perşembe gününden itibaren hava sıcaklığındaki artış sebebiyle sıcaklıkların hafta sonu yurt genelinde mevsim normalleri civarında olmasını bekliyoruz."

İstanbul'da hava durumu

İstanbul'da, Salı sabah saatleri itibariyle hafif kar yağışı beklentisi olduğunu söyleyen Koç, "Çarşamba, Perşembe, Cuma ve hafta sonu da İstanbul'da yağış beklemiyoruz. Salı ve Çarşamba günü İstanbul'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyrederken Perşembe gününden itibaren sıcaklıklarda artış bekliyoruz. Cuma ve hafta sonu bu artışın devam etmesini ve hava sıcaklığının İstanbul'da hafta sonu itibariyle mevsim normallerinin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Salı ve Çarşamba günü 5 derece olan hava sıcaklığının, Perşembe günü 8 derece, Cuma günü 10 derece, hafta sonu ise 12 derece civarında mevsim normallerinin üzerine çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir'de hava durumu

İzmir'de önümüzdeki 3 günlük periyotta yağış beklentisi olmadığını belirten Koç, "Salı ve Çarşamba günü hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyrederken Perşembe gününden itibaren İzmir'de de hava sıcaklığında ciddi mana da bir artış bekliyoruz, bu artışla birlikte Salı günü 8 derece, Çarşamba günü 11 derece olan hava sıcaklığının Perşembe günü 13 derece, Cuma günü 15 derece, hafta sonu ise 15 derece civarında mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık değeri beklentimiz söz konusu" ifadesini kullandı.

Ankara'da hava durumu

"Ankara'ya baktığımızda önümüzdeki 3 günlük periyotta yağış beklemiyoruz" diyen Koç, şunları kaydetti:

"Salı ve Çarşamba günü Ankara'da soğuk hava etkili, Perşembe gününden itibaren Ankara'da hava sıcaklığının artışını, bu artışlarla birlikte Cuma ve hafta sonu itibariyle Ankara'da hava sıcaklığının mevsim normalleri civarına çıkmasını bekliyoruz. Gecenin en düşük sıcaklığı Salı ve Çarşamba günü -10 derece civarında, gündüz sıcaklıkları -1 derece, 0 derece civarında bekliyoruz mevsim normallerinin altında. Soğuk hava Salı, Çarşamba ve Perşembe günü Ankara'da etkili, Perşembe gününden itibaren hava sıcaklığındaki artışla birlikte Ankara'da da hava sıcaklığının Cuma ve hafta sonu mevsim normalleri civarına çıkmasını bekliyoruz. Perşembe günü günün en yüksek sıcaklığı 4 derece, Cuma günü 6 derece, hafta sonu ise 7-8 derece civarında mevsim normalleri seviyesinde."

Kar yağışının yoğun olduğu kesimler

Kar yağışlarının Salı ve Çarşamba günü Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Diyarbakır, Batman illerinde yoğun olmasını beklediklerini kaydeden Hava Tahmini Uzmanı Koç, yoğun kar yağışlarına karşı bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda olduğunu söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title