Haberler

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Güncelleme:

Yapılan son hava tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde kuvvetli yağışlar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Bursa, Yalova, Manisa, Uşak, Denizli, Niğde, Kayseri, Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise kuzeybatı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; öğleden sonra Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ani su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(18)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (20)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(20)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(16)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu.(10)

DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batısı ile Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çanakkale ile Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kıyı Ege ile Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; öğle saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile öğleden sonra bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Doğu Karadeniz Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title