Haberler

"Meteorlar" Sahasında 14 Maçtır Yenilmiyor

Bank Asya 1. "Meteorlar" lakaplı TKİ Tavşanlı Linyitspor, hem sezon başından bu yana sahasında 14 maçta yenilmeyerek "evinde namağlup tek takım" unvanını sürdürdü.

Bank Asya 1. Lig'de Orduspor ile berabere kalan

"Meteorlar" lakaplı TKİ Tavşanlı Linyitspor, hem sezon başından bu yana sahasında 14 maçta yenilmeyerek "evinde namağlup tek takım" unvanını sürdürdü hem de evindeki son 9 maçında sadece 2 gol yiyerek 7 galibiyet elde edip zirve yarışına tutundu.

Kırmızı-siyah çubuklu formasından dolayı "Ege'nin Milan'ı" diye anılan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 68 yıllık tarihinde ilk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de sezonun bitimine 4 hafta kala zirve mücadelesini sürdürüyor.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Ada Stadı'nın bakım ve onarımı devam ettiği için bu sezon şimdiye kadar rakiplerini Tavşanlı'ya 50 kilometre uzaklıktaki Kütahya'da bulunan Dumlupınar Stadı'nda ağırladı.

Orduspor ile 0-0 berabere kalarak puanını 48'e yükselten kırmızı-siyahlılar, bu sezon sahasında hiç yenilmeyen tek takım olma unvanını devam ettirdi ve puan cetvelinde dördüncü sıraya yükseldi. İç sahada 14 maçtan 8'ini kazanıp 6'sını berabere tamamlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 18 gol atıp, 4 gol yedi.

Kırmızı-siyahlılar, iç sahada ilk yarıda Karşıyaka'yı 2-0, Güngören Belediyespor'u 3-1, Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi, Altay ve Kartalspor ile 0-0, Samsunspor ve Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı. Sahasındaki başarısını ikinci yarıda da devam ettiren TKİ Tavşanlı Linyitspor, sadece 0-0 berabere kaldığı Mersin İdmanyurdu ve Orduspor'a puan kaptırdı. Boluspor'u 1-0, Adanaspor'u 2-1, Giresunspor'u 1-0, Diyarbakırspor'u 4-0, Denizlispor'u 1-0 yenmeyi başaran Kütahya temsilcisi, Orduspor maçı öncesi 5 maçta 5 galibiyete imza attı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasındaki son 9 maçında sadece 2 gol yedi. Bu periyotta 7 galibiyet, 2 beraberlik elde eden takım, rakip ağlara 14 gol gönderip kalesinde 2 gol gördü.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay'ın talebeleri, bundan sonra sahasında karşılaşacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'a yenilmezse, Bank Asya 1. Lig'deki ilk sezonunda önemli bir rekoru eline geçirip sezonu sahasında yenilmeden tamamlayacak.

-ALT SIRALARDAKİ TAKIMLARA KARŞI DAHA BAŞARILI-

TKİ Tavşanlı Linyitspor, sezonun bitimine 4 hafta kalan Bank Asya 1. Lig'de, Spor Toto Süper Lig yarışını sürdüren rakiplerinden çok, orta ve alt sıralardaki takımlardan aldığı puanlarla zirveye tutundu.

İlk 8'deki 7 rakibinden Samsunspor, Mersin İdmanyurdu ve Kayseri Erciyesspor'a karşı birer beraberlik ve birer yenilgi alan "Meteorlar", Boluspor'u bir kez yenip bir kez yenildi, Orduspor'u ise bir kez yenip bir kez berabere kaldı. Kırmızı-siyahlılar, bundan sonra sahasında karşılaşacağı rakiplerinden Çaykur Rizespor'u ilk yarıda yenmiş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalmıştı.

Zirvedeki 7 rakibiyle şimdiye kadar 12 maça çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 3 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgiyle 14 puan alıp, 7 gol attı ve 14 gol yedi. Kırmızı-siyahlılar bu 12 maçtan 7'sini gol atamadan, 5'ini ise gol yemeden tamamladı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahip olduğu 48 puanın 14'ünü zirvedeki 7 rakibinden alırken, 34'ünü kazandığı diğer 9 takıma karşı daha başarılı bir performans ortaya koydu. Puan cetvelinin son 9 sırasında yer alan Giresunspor ve Diyarbakırspor'u ikişer maçta da yenen kırmızı-siyahlılar, Karşıyaka ve Altay'a karşı birer galibiyet ve birer beraberlik elde etti. Denizlispor ve Adanaspor'a birer kez yenilip birer kez galip gelen Kütahya temsilcisi, Kartalspor ile iki maçta da berabere kaldı. TKİ Tavşanlı Linyitspor, ikinci yarıda henüz karşılaşmadığı Güngören Belediyespor ile Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u ilk yarıda yenmişti.

Son 9'daki takımlarla şimdiye kadar 16 maça çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu maçlardan 10'unu kazandı, 4'ünde berabere kaldı, 2'sinde yenildi, 20 gol atıp 7 gol yedi ve 34 puan topladı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk 2 ve play-off yarışında, ikinci Mersin İdmanyurdu ve üçüncü Çaykur Rizespor'a karşı avantajlı görünüyor. Kütahya temsilcisinin 4 maçı kalmasına rağmen kendisiyle aynı puana sahip Çaykur Rizespor ve bir puan önündeki Mersin İdmanyurdu üçer maça çıkacak.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title