Haberler

Mete Yarar: Çobanbey Bölgesi Ele Geçirildi

Güncelleme:

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, kara harekatının fiilen başladığını belirterek kritik konumda bulunan ve Cerablus'a çok yakın olan Çobanbey bölgesinin ele geçirildiğini söyledi.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, şu anda kara harekatının fiilen başladığını söyledi. Yarar, " Cerablus'a çok yakın noktadaki Çobanbey bölgesi de ele geçirildi" diye konuştu.

"KARA HAREKATI UNSURLARI ŞU AN BÖLGEDE"

Haberturk TV'de Cerablus Operasyonunu değerlendiren Mete Yarar, "Kara harekatının safhaları var. Önce hedefler vurulur. Kara harekatı için ortam yaratılır. Ardından kara harekatı böyle başlar. Hedefler işaretlenir, istihkam birlikleri mayın taraması yapar, ardından tanklar girer. Şu anda o yapılıyor. Yani kara harekatı unsurları şu an bölgede" dedi.

Mete Yarar, Cerablus'a çok yakın noktadaki Çobanbey bölgesinin de ele geçirildiğini açıkladı.

"ÖNEMLİ OLAN TEMİZLENEN ALANIN ELDE TUTULMASI"

Yarar şöyle konuştu:

"Cerablus ile Çobanbey arasındaki hatta operasyon yoğunlaşabilir. Cerablus son hat mı? İlk hedef orası ama son olmayacak. Yani tek safhalı bir operasyon değil bu. Neden Certablus. Sembolik önemi çok büyük. Hem sınıra çok yakın. Demiryolu hattı orada. Türkiye için çok stratejik bir bölge. Yani bir uç başı Cerablus. Konumu çok farklı oranın. İçeride IŞİD'in önemli silah deposu olabilir. Anti tank füzelerinin bulunduğu bölgeler imha edildikten sonra tamamen temizlenecek. Asıl sorun bu temizlenen alanın elde tutulması. Bu konu biraz soru işareti. Yani ele geçirilen bölgelerin elde tutulması önemli ve geniş bir coğrafya olduğu için de sorunlu. Biz orada Amerikalılar ne yapıyorsa onu yapıyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cerablus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title