Haberler

Mesut Yılmaz, Almanya'nın 'Soykırım' Kararına Sert Tepki Gösterdi

Güncelleme:

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili dün aldığı 'soykırım' kararına sert tepki gösterdi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün davetlisi olarak Büyükçekmece'de. Yılmaz, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili dün aldığı 'soykırım' kararına sert tepki gösterdi. Yılmaz, parlamentoların asli görevleriyle bu tür kararlarla bağdaşmadığını söyleyerek, "Uluslararası komisyon kurulsun" dedi.

"TÜRK DEVLETİ OLARAK BU KONUDAKİ TAVRIMIZ GAYET AÇIKTIR"

Yılmaz, Alman Federal Meclisi'nin almış olduğu 'soykırım' kararının siyasi bir karar olduğunu belirterek, "Bu karar tabi ki Türkiye olarak bizi üzmüştür. Türk devleti olarak bizim bu konudaki tavrımız gayet açıktır.

"ALMANYA'DA BUNUN SON HALKASIDIR"

Biz bu olayların tarihçilere bırakılması gerektiğini gerekirse uluslararası bilim adamlarının da içinde yer aldığı bir komisyon tarafından araştırılmasını savunuyoruz. Bu komisyonun ortaya koyduğu sonuçlara da herkesin saygı duyması gerektiğini savunuyoruz. Bu, Batı'nın da anlayabileceği dil de bir tavırdır. Maalesef buna rağmen birçok ülkede görüyoruz ki parlamentolar oradaki azınlıkların baskısı ve oradaki lobilerin baskısı sonucunda bu tür siyasi kararlar almaya devam ediyorlar. Almanya'da bunun son halkasıdır.

"PARLAMENTOLARIN ASLİ GÖREVLERİYLE BAĞDAŞMAYAN BİR KARAR"

Tabi ki yanlış bir karardır, tabi ki parlamentoların asli görevleriyle bağdaşmayan bir karardır. Türkiye olarak buradaki tavrımızı belirlerken kendi menfaatlerimize zarar vermemek durumundayız. Türkiye daha önce diğer ülkelere karşı nasıl bir tavır takınmışsa, Alman parlamentosunun bu kararında aynı tavrı takınmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Yılmaz Büyükçekmece Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Herikli:

Sayin yilmaz bu lobi faliyetleri ile yapilacak bir mesele degil . Avrupa ve diger milletlerce alinan bu sözde soy kirim kararlari Türkiyenin bölüneceginin bir isaretidir. Bölünme gerceklesirse bu kararlar o zaman devreye girecektir. Dünya siyasetinin baronlari cayir cayir türkiyeyi bölmek icin calisiyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title