Haberler

Mesut Özil: Alman-Türk Olarak Anılmak İstemiyorum

Güncelleme:

Alman Milli Takımı'nın ve Arsenal'ın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil artık "Alman-Türk" olarak anılmak istemediğini söyledi.

Sami Khedira'ya kimse "Alman-Tunuslu" veya Lukas Podolski'ye veya Miroslav Klose'ye kimse "Alman-Polonyalı" demiyor şeklinde konuşan Mesut Özil; "Alman-Türk" olarak anılmak istemiyorum" dedi.

"SİNİRLENİYORUM, ŞAŞIRIYORUM"

Sport Bild dergisiyle söyleşi yapan Özil bu hitap şeklinin kendisini rahatsız söyleyerek "sinirlenmiyorum, ama şaşırıyorum. Sami Khedira'ya kimse "Alman-Tunuslu" veya Lukas Podolski'ye veya Miroslav Klose'ye kimse "Alman-Polonyalı" demiyor. Bir çokları benim Gelsenkirchen'de doğup Almanya'da büyüdüğümü unutuyor" dedi.

"İKİ ÜLKEDE DE MUTLUYUM"

İki kültürlü yetişmenin bir avantaj olduğunu söyleyen Özil, "Bu benim için bir avantaj. Oyuncu olarak oyun tarzıma faydası oluyor. Nasıl mı? Ben bir taraftan Alman genç kabiliyetler merkezlerinde öğretilen Alman disiplini ve taktiğine sahibim. Diğer yandan da ailemle ve arkadaşlarımla daha çocuk iken Türkiye liglerinde oynanan birçok karşılaşmaları izledim. Profesyonel oyuncuların hünerli hareketlerini taklit ettim. O zamanlar sert zeminlerde ve en dar alanlarda futbol oynadık. Bunun için ben iki kültürden de birşeyler aldığımdan dolayı gururluyum. Ayrıca, ben hem Almanya'da hem de Türkiye'de kendimi mutlu hissediyorum ve her seferinde severek milli takımda oynuyorum" dedi.

"ANNEM SÜREKLİ LONDRA'YA GELİYOR"

Söyleşide ailesiyle ilgili olarak ta konuşan Özil, aile içerisinde birbirini tutmanın önemini vurguladı. Özil "Annem sürekli olarak Londra'ya yanıma geliyor. İki üç hafta yanımda oturuyor. Benim için yemekler pişiriyor. Kardeşim Mutlu ve menajerim benim her şeyimle ilgileniyorlar. Onlara yüzde yüz güveniyorum. Eğer bu yapılabilirse, sahada performans artar.

SCHOLES'E TEPKİ

Özil, Manchester United'tan Paul Scholes'ın eleştirileri ile ilgili olarak "Devam etsin, sorun yok. Paul Scholes, TV uzmanı olarak tabii ki kutuplaştırmaya çalışıyor. İşin sonunda bu tür eleştiriler beni sadece daha fazla motive eder" dedi. Scholes, Özil için "sadece diğerlerini takip eden" ifadesini kullanmış ve Özil'i "Independent" te yayınlanan makalesinde eleştirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Sami Khedira Mesut Özil Almanya Spor Haberler

500

Yorumlar (20)

KadirMobil-ANDROID:

adam iyi topcu olunca türkler hemen övüp türk o falan diyor ama bilmiyorlar ki adam kürt :)

14
4
yanıtYanıtla
TürkmobilWeb@haberler.com:

Adam,, türk olarak anılmaktan utanıyor haklı olarak,,, içerden türkiye size güllük gülistanlık gelebilir ama benim gibi dışarıda yaşayanlar bilir,, herkes türkiyeyi terör yanlısı demokrassisi hiç olmayan,,insanlarına zülmeden cahil bir devlet olarak görüyor,,,,

8
7
yanıtYanıtla
ridvan Mobil-ANDROID:

adam Zonguldak Devrek li nasıl kürt hemen yapıştırın ayrıca kürt olsa ne olur insanı insan olarak Sevin bırakın bu ayrımcılığı artık

9
4
yanıtYanıtla
Arda TürkMobil-IOS:

Ne Türk'ü ya alman adam bizdeki Sığırlar Türk Türk diyor işte adam alman hissediyorum kendimi dedi Türk olmak şereftir buna Yakışmaz o.

4
4
yanıtYanıtla
SondurumMobil-ANDROID:

insanların Türk olmaktan utandiği bir noktaya geldiğini gösteriyor

6
2
yanıtYanıtla
lemonmobilWeb@haberler.com:

Sana Türk olmak yakışmaz zaten

1
6
yanıtYanıtla
özil ailesi TürkmendirmobilWeb@haberler.com:

Mesut Özil Zonguldak Devrekli Türkmen anne ve babanın çocuğudur.

4
3
yanıtYanıtla
almancıMobil-ANDROID:

almancı desek nasıl olur? Türk halkının değerlerine sayı göster belli değil ne olduğun.

5
1
yanıtYanıtla
bakır:

Mesuta neden bu kadar yükleniliyor. Kişilerin tercihine neen saygı duyulmuyor. Adamı yönetmek zorundamısınız. Mesut seninle gurur duyuyorum.

4
2
yanıtYanıtla
hasanmurat:

ben gurur duymuyorum. ama tabiki herkesin kendi tercih hakkı var.

yanıt2
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title