Haberler

Mesut Barzani, Sertaç Bucak'ı Kabul Etti

IKBY Başkanı Barzani: "Türkiye'deki açılımları ve hayırlı değişimleri memnuniyetle izliyoruz.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de devam eden çözüm sürecini memnuniyetle izlediklerini ifade ederek, "Kürt siyasetçiler, akıllı bir yol izleyerek atılan adımları desteklemelidir" dedi.

Barzani, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Sertaç Bucak ve beraberindeki heyeti kabul etti. IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre Barzani, görüşmede çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye'deki açılımları ve hayırlı değişimleri memnuniyetle izliyoruz. Türkiye'deki Kürtlerin, realist bir siyasete ihtiyaçları var. Kürt siyasetçiler, akıllı bir yol izleyerek atılan adımları desteklemelidir" ifadesini kullandı.

Irak'taki gelişmeleri de değerlendiren Barzani, krizin her geçen gün derinleştiğine işaret etti. Barzani, ülkede yaşananların sorumlusunun Bağdat'taki yöneticiler ve dayatma siyasetleri olduğunu savundu.

Barzani, son zamanlarda sürekli gündeme gelen Kürdistan bölgesinin bağımsızlığına ilişkin ise referandumun uygun bir zamanda yapılacağını kaydetti. Kerkük'ün geleceğine de değinen Barzani, "Kerkük halkının iradesine saygılıyız. Referandumda kendi geleceklerini belirleyecekler. Kerkük'ün, bölgeye ve dünyaya hoşgörünün ve birlikte yaşama kültürünün modeli olması için çalışacağız" görüşünü bildirdi.

Sertaç Bucak ise Kürt bölgesinin bağımsızlık sürecini memnuniyetle takip ettiklerini, bu yolda atılacak adımları önemli bulduklarını ve desteklediklerini bildirdi. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Sertaç Bucak Türkiye Kerkük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title