Haberler

Mesut Barzani: Amerika ve Türkiye Bağımsızlık İlanına Karşı Çıkmaz

Güncelleme:

Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bölgede bağımsız bir Kürt devletine ABD ve Türkiye'nin karşı çıkmayacağını savundu.

Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin açıklamaları, Alman basınında geniş biçimde yer alıyor. Barzani, Die Welt gazetesi ile yaptığı mülakatta ABD ve Türkiye'nin muhtemelen bağımsız bir Kürt devletinin ilanına karşı çıkmayacaklarını belirterek, "Aktif bir destek veya direniş beklemiyorum" dedi.

BARZANİ: UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI

Mesut Barzani, bağımsızlık çabasını savunurken "İnsanlar sadece gönüllü olarak birlikte yaşayabilir, zorla değil", "Bağımsızlık, her milletin doğal hakkı" gibi ifadeleri kullandı. Barzani, Rudaw tarafından yansıtılan açıklamalarında halen Irak'taki ciddi krize ilişkin merkezi hükümete yönelik "Çok yakın tehdit konusunda Bağdat'ı uyardık ancak IŞİD'in giderek güçlendiği ve sınır boyunca harekete geçtiği yönündeki uyarılarımıza rağmen dikkate almadılar" eleştirisinde bulundu.

Irak'ta IŞİD'e desteğin büyümesini merkezi hükümetin Irak'taki Sünnilere zarar veren hatalı politikalarından kaynaklandığını savunan Barzani, merkezi hükümeti, Sünnilerin yol, hastane, okul ihtiyaçlarını görmezlikten gelmekle suçladı.

KÜRT BÖLGESİ GÜVENLİ

Barzani, İŞİD'in "dini bir diktatörlük", Saddam yanlılarının ise iktidarı geri istediklerini de söylediği mülakat sırasında Bölgesel Kürt Yönetiminin yıllarca Irak'a bir demokrasi olma fırsatını vermek için on yıllık bir süre çaba gösterdiğini savunduktan sonra Kürt bölgesinin şiddetten kaçan diğer toplumlar için "güvenli bölge" haline geldiğini de söyledi.

Başta Hristiyanlar olmak üzere binlerce insanın yerlerinden kaçtığını anlatan Barzani, "IŞİD, hilafeti tesis ettiği yerde hayatları tehlikeye giriyor. Biz azınlıklarımızı bu teröristlere karşı koruyoruz" sözlerini de kullandı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kürt Bölgesel Yönetimi Mesut Barzani Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (164)

emre naslı:

Ben Türk kardeşlerimden bir Kürt olarak şunu istiyorum.Şu an yaşadığımız devlet Türk devleti değil, Türkiye devletidir.Aklınıza Mustafa Kemal''''in şu sözü gelebilir.''''Türkiye Cumhuriyeti''''ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.''''Ama bence denmez.Atatürk de yanlış düşünmüş olamaz mı?Ki biz Kürtler bu sözü onaylamıyoruz.Tıpkı diğer etnik kökenler gibi...

15
31
yanıtYanıtla
emre naslıkarasumurat95@gmail.com:

Anlaşılan Atatürk hakkındaki yorumum bazı grupların işine gelmiş.Bu konuda böyle düşünüyor olabilirim ancak Mustafa Kemal azmiyle,cesaretiyle,hoşgörüsüyle,modern dünyayı takip edişiyleve en önemlisi dürüstlüğüyle tüm dünyaya örnek olmuş bir insan.Öyle ki Times dergisinin kapağına iki kez resmi yayımlanmış.Aşırı dincilerin dikkatine...

yanıt0
yanıt0
salimbabakaan12345@hotmail.com:

Atatürk Türkiye Cumhuriyetini sizleri ve dincileri severek degil , siz ve onlari döverek kurdu

yanıt0
yanıt0
emre naslıkarasumutat95@gmail.com:

eşşeğe davul çalsan yine eşşek.tüm türkleri kastetmiyorum ama bazılarınız gerçekten aptal.Cevabım Salim''e

yanıt0
yanıt0
rıfkı topatar:

Altında üstünde giysisi olmayan, çapulcu, savaşta ırakın bıraktığı kanlı ünüformayı, teki olmayan ayakabıları bile itina ile toplayan beraberide boş mermiler ve hurdalıkları bile toplayan, mezarçılar, kalkmış bağımsızlıktan bahsediyo. Hey gidi namık kemal amcam demişki; Hayalnen yaşayan müziksizde dans eder, iyi danslar

17
22
yanıtYanıtla
aslırensan63@gmail.com:

öldüm gülmekten çok gerçek anlatmışsınız.

yanıt0
yanıt0
caviderensan63@gmail.com:

aynen

yanıt0
yanıt0
suphirensan63@gmail.com:

mamoste peşmerge milliyetçiliği yapma.sizdeki yürek değilki,ağababalarınız dolar sayerken gelip türkiyede yaşayıp tekrar onların elini öpmeye dağa çıkıyorsunuz.gelişinizdede arkadan vuruyor köy basıyorsunuz.namusunuzu koruyan türk askerine dua edin.arkadan vuracak kadar yüreksiz olmadık çok şükür. bize yaptığınızın aynısını hazırlanın ışıd size temiz bir şekilde enjekte edecek.

yanıt0
yanıt0
suphinin kardeşisu@hotmail.com:

SUPHi ne doğru yazmışın kardeşim. Alnından öpüyorum seni. Biz millet olarak ekmek yediğimiz tekneye mıçacak, bizi koruyup kollayan kardeş gören insanları arkadan vuracak kadar yüreksiz olmadık hiç bir zaman....EYVALLAH KARDEŞİM BENİM...

yanıt0
yanıt0
rıfkırensan63@gmail.com:

korkak bellidir. korkak zayıf, korkak mağaradan çıkmaz,korkak çıksa bile yarasa gibidir,geceleri çıkar, korkak arkadan vurur, korkak kalleştir. korkağın kadınlarını türkiyede koruruz. korkak itibar edinir.Hainlikte ve korkaklıkta mağarada inlerde yaşayan kandırılmış pekakalar ve örnek aldığı kürt peşmergeler için sonun başını yaşıyorlar.Gerçekleri bu şekilde dillendir hayal katmadan.:)

yanıt0
yanıt0
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title