Haberler

Messi Yine Finalde Kaybetti! Bu Sefer Milli Takımı Bıraktı

Güncelleme:

Copa America 2016 finalinde Şili, Arjantin'i penaltı atışları sonunda geçti. Bu mağlubiyetin ardından Lionel Messi, Arjantin Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

Copa America 2016 finalinde Arjantin ile Şili karşı karşıya geldi. New Jersey'deki MetLife Stadium'da oynanan mücadeleyi penaltı atışları sonucunda Şili kazandı. Bu mağlubiyetin ardından Lionel Messi, Arjantin Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

ARJANTİN VE ŞİLİ İLK YARIDA 10 KİŞİ KALDI

Maça Arjantin baskılı başladı ve Lionel Messi'ye yapılan fauller sonucunda Şilili Marcelo Diaz, önce 16, sonra 29. dakikalarda gördüğü sarı kartla oyun dışında kaldı. Bu kırmızı kartın ardından baskısını artıran Arjantin, Gonzalo Higuain ile maçın en net pozisyonunu kaçırdı. Oldukça gergin bir havada geçen ilk yarıda Arjantin, Marcos Rojo'nun Arturo Vidal'e yaptığı faul sonucu gördüğü kırmızı kartla 43. dakikada 10 kişi kaldı.

Bu kırmızı karttan sonra oyun dengeli bir hale geldi. Arjantin Teknik Direktörü Tata Martino, Kranevitter ve Agüero'yu oyuna alarak orta sahayı dengede tutmak ve boş alanları değerlendirme isteğini gösterdi. Fakat, topu daha fazla tutmayı başaran Şili, 90 dakikayı da, uzatma bölümünü de gol yemeden tamamladı.

MESSİ PENALTI KAÇIRDI

Seri penaltı atışlarında topun başına ilk gelen isim olan Arturo Vidal kaçırdı, ardından gelen Lionel Messi de kaçırdı. Sonraki ikişer penaltıda Arjantin ve Şilili oyuncular hata yapmadı. Arjantin adına topun başına gelen Lucas Biglia kaçırdı. Şili'den Francisco Silva, 5. penaltıyı gole çevirerek Şili'yi şampiyon yaptı.


MİLLİ TAKIMI BIRAKTI

Bu mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulunan Messi, milli takımı bıraktığını açıkladı. Messi, aldığı kararla ilgili gazetecilere konuşarak şunları söyledi:

"Hep Arjantin'in şampiyon olması için elimden geleni yaptım. Ama başaramadım, anladım ki benim için değil, bu işte başarılı olamadım."

Lionel Messi'nin Arjantin formasıyla kupa hasreti de böylece sona ermemiş oldu. Öte yandan Arjantin, 1993'ten bu yana çıktığı 7 uluslararası finali de kaybetmiş oldu.

(Kaynak: Sporx)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Lionel Messi New Jersey Arjantin Şili Spor Haberler

500

Yorumlar (10)

???fc:

işte futbol bu kadar acımasız maradona zamanında kazanılmış bir şampiyonluk takım adına değil de maradonaya atfedilirken bugün de elinden geleni yapmasına rağmen kaybedilmiş şampiyonluklar tüm takıma değil de messiye yüklenmesi ne kadar acımasızca

35
3
yanıtYanıtla
top yorumcusu dursun durantopasertvurur:

Bizim spor ahlakı yoksunu ruhsuzlara, ibret olsun. . . !!!

9
0
yanıtYanıtla
REALİST:

bi yıldız daha kaydı

5
3
yanıtYanıtla
Ahmed:

Messi bir süper YILDIZ DEGILDIR. . OLAMAZ. . . .

yanıt0
yanıt0
CENKO:

Hemen de pes etmiş yakıştı mı şimdi

5
3
yanıtYanıtla
MESSİ BU ADAM NEYİN NESİ!!:

kardeş adamlar 20 senedir kupa kaldıramıyor. 3 yada 4 olması lazım peşpeşe final kaybetmiş valla bende olsam bırakırım. olmayınca olmiy. :D

yanıt0
yanıt0
HUMANIST:

Messi alışmış barcelona daki gibi beleşten geçinmeye. . . . gerçek hali budur. . . Ronaldo''nun çeyreği bile olamaz. . . . . .

2
0
yanıtYanıtla
ovit:

adamlar rusyaya gitmek istememisler

0
1
yanıtYanıtla
Ayca:

Rusya dünyanın en güzel en yaşanır ülkesidir. . . .

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

Sonuna kadar ronaldoooo

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title