Haberler

Meso'dan Üyelerine Hijyen Eğitimi Semineri

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ile Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğinde hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ile Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğinde hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

2014 yılında toplam 7 kurs düzenleyen Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), 600 esnaf ile çalışanlarına hijyen eğitimi verirken, 2015 yılında ise düzenlenen iki kursla 197 üyesine eğitim verdi.

MESO Başkanı Hasan Çelik yaptığı açıklamada, "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 05 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin amacı, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, işyeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme halinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir" dedi.

2014 yılında Halk Eğitim Merkezi ile protokol imzalandığını kaydeden Çelik,eğitimlere katılan üyelerinin belgelerinin ise hazırlanarak önümüzdeki süreçte kendilerine verileceğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Çelik Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title