Haberler

Meslekten İhraç Edilen Hakimlerin Yargılanması

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada, Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Metin Özçelik ve Mustafa Başer salona jandarma eşliğinde getirildi.

Sanık avukatlarının katılmadığı duruşmada, Başer'in avukatı olarak Ankara Barosunca görevlendirilen Avukat Tuğrul Ilıcalı hazır bulundu.

Savunmasına devam eden sanık Başer, HSYK tarafından açığa alınma kararına değinerek, hakim ve savcılarla ilgili işlem yapılabilmesi için şikayet olması gerektiğini ileri sürdü.

Başer, usulüne uygun olmayan bir inceleme sonucu HSYK tarafından açığa alındığını, bu nedenle söz konusu kararın yok hükmünde olduğunu savundu.

İddianame yerine geçen son soruşturma kararında somut delil bulunmadığını, delil olarak gösterilenlerin ise kendisiyle ilgisi olmadığını öne süren Başer, buna ilişkin de eleştirilerde bulundu.

FETÖ'cü olmakla suçlandığını ifade eden Başer, FETÖ'cü olmadığını savunarak, özgeçmişini okudu.

"YARSAV ile bağımsızları destekledim"

HSYK'da 2014'te yapılan seçimde bağımsız adayları ve YARSAV üyelerini desteklediğini anlatan Başer, Yargıda Birlik Platformundan aday bir arkadaşı olduğunu ancak yürütmeyle uyumlu hareket edeceklerini açıkladıkları için ona dahi oy vermediğini söyledi.

Bu sırada heyet üyesi Mustafa Kurtaran, Başer'e, "Yargıda Birlik adaylarını, yürütmeyle uyumlu çalışacaklarını söyledikleri için bundan rahatsızlık duyduğunuzu belirterek desteklemediğinizi ifade ettiniz. Peki bağımsız olduğunu söyleyen adayların FETÖ ile uyumlu, senkronize hareket etmesi sizi rahatsız etmedi mi?" sorusunu yöneltti. Başer'in, "Çok rahatsız etti" demesi üzerine Kurtaran "Desteklediniz ama" diyerek araya girdi.

Sanık Başer, yargı içinde bir hakimin başka bir hakimden dahi talimat almasının kendisini rahatsız edeceğini belirterek, bağımsız adaylar için blok oy kullanmadığını aktardı. Başer, "Oy verdiklerimin içinde cemaatçi olduğunu bildiğim biri olsa ona oy vermezdim." dedi.

Başer'in, oy verdikleri kişilerden birinin fakülteden arkadaşı olduğunu ve cemaatle bağlantısının bulunmadığını ifade etmesi üzerine Kurtaran, bu kişinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını hatırlattı.

Kurtaran'ın, "Bağımsız adayların o yapıyla hareket ettiği yönünde yaygın bir kanaat vardı. Bunu nasıl içinize sindirdiniz?" sorusuna karşılık Başer, "Ben bunu içime sindirmiyorum. Onlarla ilgili öyle bir kanaatim yoktu" dedi. Kurtaran'ın "Ama Yargıda Birlik ile ilgili bir kanaate varıyorsunuz" sözleri üzerine de Başer, bunun Yargıda Birlik üyelerinin kullandıkları ifadelerden kaynaklandığını kaydetti.

Duruşma, Başer'in savunmasıyla yarın devam edecek.

Yargıtay konferans salonunda başka bir toplantı yapılacak olması nedeniyle yarınki duruşma, Sincan Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title