Haberler

Meslekten İhraç Edilen Hakimlerin Yargılanması

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay Konferans Salonu'ndaki duruşmada heyete, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Duruşma, verilen öğle arasının ardından Özçelik'in savunmasıyla sürdü.

Heyet Başkanı Şentürk, savunma hakkını kısıtlamamak adına toleranslı davrandıklarını, ancak savunmanın mümkün olduğu ölçüde fiille ve olayla sınırlı olmasını istediklerini belirtti.

Metin Özçelik ise savunmasını buna dikkat ederek yaptığını ifade etti.

Verdiği karardan önce bu yapıya mensup tek bir kişiyle görüşmediğini aktaran Özçelik, buna rağmen 16 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

Haklarında yapılan haberlerle siyasi ve sosyal ortamda linç edildiklerini ileri süren Metin Özçelik, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişinin bu haberlere dayanarak rapor hazırladığını, kendilerini yargılayan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetinin de bu haberlerden etkilendiğini iddia etti.

Tertemiz bir geçmişi olduğunu savunan Özçelik, bu yapıya mensup kişi ve kurumlarla para trafiğinin olmadığını, açıklayamayacağı tek bir kararının dahi bulunmadığını kaydetti.

Metin Özçelik, "Çocuklarını bu yapının okullarına göndermediysen, onlarla görüşmediysen, para transferin yoksa kriptosun. 'Kripto' denilerek kimse suçlanamaz, bunun delilleriyle ortaya konması lazım. Bu dosya içeriğiyle suçlanmam, tutuklu kalmam mümkün değil." görüşünü savundu.

Hakkında toplanan bütün delillerin lehine olduğunu ileri süren Özçelik, verdiği kararın sonucu üzerinden değerlendirme yapılarak tutuklandığını iddia etti.

Metin Özçelik, "Mahkeme kararıyla terör örgütü üyesi olunmaz. Olmayan şeyin olmadığını ispat etmeye çalışıyorum. Önüme gelen dosyada ret kararı verseydim, bugün burada olmayacaktım." ifadelerini kullandı.

Duruşma, Özçelik'in savunmasıyla yarın devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Özçelik Mustafa Başer Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title